Въпреки нарастващите призиви за хуманно отношение към животните, повечето от

...
Въпреки нарастващите призиви за хуманно отношение към животните, повечето от
Коментари Харесай

Mодните марки с хуманно отношение към животните за 2021 г.

Въпреки възходящите апели за хуманно отношение към животните, множеството от стилните колоси в промишлеността към момента не ползват на процедура нужните промени, оповестяват от организацията за отбрана на животните " Четири лапи ".

Този месец организацията разгласява изследване, като положителната вест е, че потребителите демонстрират по-голяма осъзнатост по отношение на облеклата в дрешника си след Covid-19. Според изнесените данни, всеки трети обръща внимание дали стилните марки съблюдават политика за хуманно отношение към животните. Второто и най-съвременно издание на отчета " Хуманното отношение към животните в модата ", преглежда деликатно " отсрещната страна " – стилната промишлеността. Макар да не може да се отхвърли, че е реализиран огромен прогрес, към момента следва дълъг път към разрешаването на този проблем.

За правенето на отчета " Четири лапи " се сплотява с мониторинг платформа Good on You. В изследването са включени 111 интернационалните марки, от девет разнообразни сегмента на стилния пазар - от спортна и туристическа до бърза мода. Знаменитата фешън къща Stella McCartney, както и някои от първите марки, които поддържаха устойчивата мода - Armedangles и Mara Hoffman са най-високо оценени. На другата страна на монетата са първокласни марки като Hermès, Prada и Louis Vuitton, които са на дъното на класацията.

Въпреки възходящото търсене на устойчивата мода, по-малко от една трета (32%) употребяват единствено вълна, като имат сертифицирани стандарт за хуманно отношение към животните. А едвам малко над от половината (57%) имат политика за хуманно отношение. Уловката е, че най-голямото предизвикателство е не приемането на такава политика, а възприемането на нейните правила и използването ѝ на процедура.

„ Докладът ни демонстрира, че макар високите упования на обществото за хуманното отношение към животните, множеството фешън марки към момента знаят прекомерно малко за тежките условия и премеждия, на които животните са подложени във веригата на произвеждане. Марките настояват, че се интересуват от тематиката, само че всяко задълбочаване в тематиката сочи, че множеството не ползват политика за хуманно отношение към животните ", споделя Джесика Медкалф, световен управител Корпоративна ангажираност в " Четири лапи ".

Луксозната и бързата мода се показват най-зле

Изненадващо е, че първокласна марка като Stella McCartney оглавява класацията, до момента в който резултатите на други сходни марки от висок клас демонстрират противоположната наклонност. Луксозните марки заемат 23% от стилния пазар и са един от сегментите в промишлеността с най-слаби резултати, когато става дума за хуманни практики. Това се дължи на високия % на употреба на животни и неналичието на бистрота за материалите, които употребяват. Бързата мода заема 53% от пазара и е на предпоследно място по човечност в листата до първокласните марки.

Сред отличниците с най-хуманна мода са по този начин наречените " устойчива марки " и туристическа екипировка с резултат 71% и 76%.



Бавна, само че непрекъсната смяна

От 2020 година насам, 14% от проучените в отчета марки са подобрили рейтинга си за хуманно отношение към животните. Броят на марките, които с днешна дата имат публична политика за хуманно отношение към животните, се е удвоил до 57%., а още 14% марки са дали заричане да спрат използването на дадени материали с скотски генезис.

" Добрата вест е, че смяната се случва и това е с помощта на упоритата работа на основни персони в промишлеността, фантастичните нововъведения, които направиха доста природосъобразни материали налични, както и интереса, и избора на консуматори да не купуват облекла от марки, които нямат политика за човечност към животните. Доволни сме да забележим, че от ден на ден марки подхващат дейности за отбрана на животните, само че към момента има милиони животни, които не престават да страдат “ – добавя Джесика Медкалв.

Тук  можете да видите целия отчет.
Красивото за нас е ужасяващо за тях
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР