Въпреки липсата на превишения, от РИОСВ-Пловдив съветват жителите на Войводиново

...
Въпреки липсата на превишения, от РИОСВ-Пловдив съветват жителите на Войводиново
Коментари Харесай

РИОСВ: Във Войводиново да не отварят прозорците днес и...

Въпреки неналичието на превишения, от РИОСВ-Пловдив поучават жителите на Войводиново през днешния ден и идващите няколко дни да заобикалят дейностите навън и да затварят прозорците на домовете си. Това оповестиха от екоинспекцията.

Мобилна автоматизирана станция за мониторинг на въздуха през днешния ден ще бъде сложена в село Войводиново до окончателното потушаване на пожара в предприятието за месопреработка. На място ще бъдат измервани серни и азотни газове, въглероден диоксид, ФПЧ10 и други

Снощи на място е направено премерване с мобилна инсталация GASMET взаимно с Регионална лаборатория – Пловдив към Изпълнителна агенция по околна среда и не са открити превишения на нормите. Измерванията са осъществени в разнообразни направления към пожара.

Предвид естеството на горелите материали в предприятието Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив, макар неналичието на превишения, предлага през днешния ден и идващите няколко дни жителите на Войводиново да заобикалят действия навън и да затварят прозорците на домовете си.

Мобилна автоматизирана станция за мониторинг на въздуха ще е във Войводиново до преустановяване отделянето на пушек от предприятието.

Пожарът в предприятието е зародил в 18.30 часа. Сигналът е подаден към 19.30 часа на телефон 112.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР