Въпреки липсата на бюджет нормалното функциониране на всички 58 социални

...
Въпреки липсата на бюджет нормалното функциониране на всички 58 социални
Коментари Харесай

Въпреки липсата на бюджет функционирането на всички 58 социални услуги във Варна продължава

Въпреки неналичието на бюджет естественото действие на всички 58 обществени услуги във Варна ще бъде обезпечено, стана ясно на днешното съвещание на ПК „ Социални действия и жилищна политика “. На него съветниците одобриха бюджетните планове и предели на Община Варна в частта за обществено подкрепяне, които ще играят ролята на краткотраен бюджет до приемане на държавната план-сметка.

Проекторамката е в размер на малко над 32 млн. лв.. За делегираните от страната действия във функционалност „ Социално подкрепяне и грижи “ са планувани средства в размер на близо 20,5 млн. лв.. С тях ще се финансира издръжката и действието на над 35 обществени институции, осигуряващи грижи за възрастни хора, деца в риск, хора с увреждания, лица, претърпели принуждение и жертви на трафик.

Други 11,5 млн. лв. са заделени за действия, финансирани от общинския бюджет. От тях 3,75 млн. лв. Община Варна е възнамерявала за Домашния обществен патронаж, осигуряващ топла храна на 550 възрастни и хора с увреждания.

Социалната стратегия възлиза на близо 5,6 млн. лв.. Тази сума е с 900 хиляди лв. повече по отношение на признатата през 2022 година финансова рамка. В програмата са включени и 644 хиляди лв. за нарастване на стандартите на локалните услуги за постигане на държавните стандарти към 31 декември 2022 година

Сериозен растеж има при парите, заложени за пенсионерските клубове. За тях общината е планувала 514 хиляди лв., при към 100 хиляди лв. през предходната година.

Планираните средства за обществени помощи са в размер 250 хиляди лв. – съвсем двойно повече по отношение на пандемичната 2020 година 240 хиляди лева ще бъдат отпуснати на обществено слаби жители, а 9 600 лева – за подкрепяне на деца на починали служители на реда.

В проектодокумента е включено също закупуването на профилирани микробуси за хора с увреждания, защото осемте транспортни средства, с които общината разполага, са извънредно незадоволителни, беше обявено по време на съвещанието.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР