Въпреки ковид бариерите по пътищата, изминалата 2020 г. беше успешна

...
Въпреки ковид бариерите по пътищата, изминалата 2020 г. беше успешна
Коментари Харесай

Най-динамичните транспортни компании: Бариери няма

Въпреки коронавирус бариерите по пътищата, миналата 2020 година беше сполучлива за фирмите в групата на най-растящите в бранш превоз.

Групата е разнородна - автомобилни и интермодални транспорти, спедитори, превоз по море и река. Единствено по разбираеми аргументи се усеща неналичието на представителите на бранш авиация. Сред фирмите има локални поделения на огромни интернационалните имена, като те са и водачи на база размер на приходите. А нито една от компаниите в топ 20 не регистрира загуби за миналата година.

Присъствието на сдружения от Пловдив, който се обособи като центъра на автомобилния превоз, е мощно. Пет от 20-те компании са регистрирани в Града на тепетата, а две от тези пет сдружения пък са свързани с огромната пловдивска автомобилна компания ПИМК.
Автор: Капитал Кой е на върха
Под номер едно в класацията е " Андрея шипинг и трейдинг ". Русенският изпращач с растеж от 215% е благосъстоятелност на Детелин Василев и Данаил Русев. Компанията се занимава с транспорти по вода и пристанищни спедиторски услуги, както и с вътрешен авто превоз и митнически услуги.
Реклама
На втора позиция е софийската " Дайрекс " на Асен Карамихайлов. Компанията има 7 млн. лева доходи и предлага логистични и складови решения за изпращане на колета по целия свят от България и от чужбина. Компанията споделя за себе си, че дава транспортни и логистични решения, ориентирани най-много към потребностите на дребни бизнесмени и дребни и междинни предприятия, опериращи в eBay, Amazon и Etsy. Или както пощенска услуга, по този начин и бърза експресна услуга за доставка на колета в границите на няколко дни.

Трета е " Лесотерм - М ", която се занимава с превоз и логистика на територията на целия Европейски съюз. Приходите на компанията порастват със 143%, достигайки 5.6 млн. лева
Автор: Капитал Най-големите компании
Лидер в класацията на база размер на приходите е компанията на последната, 20-а, позиция - " ДСВ роуд ", дъщерна на едноименната датска компания. Българското сдружение пораства с 35% и има 42.6 млн. лева доход за 2020 година

Компанията майка DSV Panalpina е една от най-големите транспортно-логистични компании в международен мащаб. Има над 60 000 чиновници в 90 страни и лични офиси и терминали в цяла Европа. Позициите й в допълнение се ускоряват, откакто в края на 2019 година придобива Panalpina - една от водещите международни компании за решения по веригата на доставки.
Реклама
Историята на българското сдружение стартира с една от първите логистични компании в страната - " Вектра ". На някакъв стадий в нея влиза холандската " Франс Маас интернешънъл " и тя е мажоритарен съучастник. През 2007 година в договорка на световно равнище DSV придобива Frans Maas, и включително и дяловете й във " Вектра ". На по-късен стадий българските съдружници продават собствеността си на DSV. Дружеството става напълно датска благосъстоятелност и през 2009 година името е променено на DSV Road.

От 2005 година компанията имаше логистичното хранилище в НПЗ " Искър-север " до летището. През 2013 година открива офис във Варна. А през 2017 година отваря и втора логистична база - чартърен в Sofia Ring Logistics Park. Според отчета за активността това е в отговор на повишеното търсене на транспортни и логистични услуги от фармацевтичната промишленост.

През тази година стана ясно, че логистичната база на DSV Road до летището е продадена на основаната в Чехия CTP - най-големият притежател и оператор на индустриално-логистични паркове в Централна и Източна Европа. Сделката е през сдружението покупател " Си Ти парк Делта ", контрактувана е на централно равнище и цената е 18.5 млн. лева По оценка на C&W Forton е най-значимата в бранша на индустриалните парцели в България за последната четвърт на 2020 година Едновременно е подписан и контракт за наем сред " ДСВ Роуд " и " Си Ти парк Делта ", с заявен веществен интерес 15.94 млн. лева И по неофициална информация той е над 10-годишен.

Следващата по доходи е компания от Севлиево " Еди Стобарт лоджистикс България ", която е под номер 10 с 81% растеж и 41 млн. лева доходи. Компанията е част от английския логистичен колос Eddie Stobart, като българското сдружение е благосъстоятелност на записаното в Холандия " Еди Стобарт Юръп холдинг Б.В ".
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Компании 2 Право 3 Данъци и обезпечаване 1 Свят 2 Данъци и обезпечаване 3 Право 1 Данъци и обезпечаване 2 Свят 3 Право Реклама
Компанията стартира да се развива на Изток и българското отделение стартира работа през август 2015 година в дребен офис с трима души и десетина водачи в Севлиево. После се уголемява в лична постройка от 400 кв.м и оперира с над 50 влекача, като е фокусирана върху индустриалното карго в разнообразни страни в Европа.
Групата на ПИМК
Две от фирмите в класацията на най-растящите дребни и междинни предрпиятия в бранш превоз са свързани с автомобилния транспортьор от Пловдив ПИМК. Едното е сдружението под номер 15 " ПИМК рейл ". Компанията пораства с 54% и има доходи 29 млн. лева Дружеството се занимава с интермодални транспорти.

В началото ПИМК работи в тази посока в партньорство с DB Schenker и с поделението на Deutsche Bahn в България " Ди Би карго България ", като се основава блок-влак от Русе до Нюрнберг, Германия. Първият потегля в края на януари 2015 година, а товаренето става в Пристанищен комплекс - Русе. ПИМК обаче взема решение да развие лична жп компания и през 2015 година към този момент има контракт с вагоноремонтния цех в Септември за специфични джоб-вагони за ремаркета, а през ноември 2015 година е основано и сдружението " ПИМК рейл ". През април 2016 година то получава и нужния лиценз от Изпълнителна организация " Железопътна администрация ". Закупен е и първият нов електрически локомотив Siemens Vectron. Пристигат и поръчаните вагони, през 2017 година са закупени и два дизелови локомотива. В края на 2017 година през сдружението " Терминали " ПИМК завоюва концесията за 27 години на интермодалния терминал край Пловдив. Той беше издигнат с пари по оперативна стратегия " Транспорт ", като задачата на концесионера е да влага в нужната техника и развиването му.

Последният трен с " Ди Би карго България " е през май 2017 година, като от новия си терминал ПИМК желае да развива интермодални транспорти сред Пловдив и Черкезкьой, Турция, и назад. Тази година беше оповестено че " ПИМК рейл " пуска и интермодален трен от пристанище Бургас до терминала си в Пловдив. Влакът е по контракт за една година с оператора на контейнерни линии MAERSK, като клиентът на учредената преди преди повече от 110 години в Копенхаген компания е мебелната JYSK. От интермодалния терминал в Пловдив контейнерите не престават с камион към логистичен център на JYSK в Икономическа зона София - Божурище.
Бюлетин Вечерни вести
Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.
Вашият email Записване
Реклама
Другата компания, благосъстоятелност на двамата съдружници в ПИМК Илиян Филипов и Пенко Несторов, е " Некст лоджистик ". Тя е благосъстоятелност на " БГ сървис 2011 ", където те са притежатели. Приходите на " Некст лоджистик " порастват с 54% и доближават 26.4 млн. лева През първите години след основаването (2011 г.) " Некст лоджистик " обслужва главно логистичните потребности на холдинга и дребни товари на свързани клиенти.

През 2015 година стартира да работи като напълно независима компания - употребявайки външни подизпълнители за нови клиенти. Изгражда логистични мрежи от смесен сухопътен, железопътен и морски превоз за сложно обслужване на цели и групажни товари. А през 2016 година стартира да оперира със лични логистични хранилища в България, Пловдив и в Барселона.
И другите в Пловдив
Градът, който обичайно има мощни позиции в превоза, участва с още три компании в класацията. Това са сдружението " Сарп интермодал България ", което е на четвърта позиция и растеж 136% до доходи 10 млн. лева Компанията е благосъстоятелност на Вадет Мехмед и турската " Сарп интермодал ". Тя споделя за себе си, че оперира с контейнери, брезентови контейнери и брезентови полуремаркета. Автопаркът на " Сарп интермодал БГ " се състои от 47 използвани камиона Renault. Компанията има лична база във Велс, Австрия. A главните й дестинации са Турция - Австрия, Австрия - цяла Европа. През пролетта на тази година беше оповестено, че е получила първата част от общо 25 нови влекача Renault T480.

Друга пловдивска компания в класацията е " Бартес ", с мажоритарен притежател италианската " Федерико теста ". Компанията предлага логистични решения на клиенти, извършващи пътна, влакова и морска активност. Извършва и транспорти на необятен обсег химически артикули, както и течни промишлени боклуци класифицирани като рискови.

Петата компания от Града на тепетата, класирана под номер 16 и с растеж 51%, е " Р и Р превоз ", благосъстоятелност на Рафаил Илиев. Компанията е учредена през 2012 година и споделя за себе си, че разполага с 50 лични камиона с наклонност броят им да се усили доста до края на годината. Офисът на компанията се намира в Пловдив, България, а складовата база - в Зибруж, Белгия.
И по вода
В групата на най-растящите в превоза участват и няколко компании, занимаващи се с водни транспорти. Такава е записаната във Варна " Три старс ", представител на контейнерния транспортьор по море COSCO SHIPPING LINES CO. от началото на 2013 година Дружеството е благосъстоятелност на " Трайдънт фрейт ".

Глобалната мрежа на COSCO SHIPPING LINES CO. включва световно над 400 организации. Компанията предлага цялостно натоварване на контейнери, хладилни такива и транспорт на габаритни и извънгабаритни товари. Компанията предлага седмичен регулярен транспорт сред пристанище Варна-запад с PCT терминала на COSCO в Пирея, който е и претоварният хъб за България, за покриването на световния морски пазар. Сервизът се обслужва от един транспортен съд и е фокусиран към малко директно време и с бърза ротация сред Варна и Пирея. " Три старс " има 20 млн. лева доходи за миналата година и 50% растеж.

Ръст на транспортите са регистрирани и по Дунава и по-специално на тези с ферибот сред Оряхово и Бекет, където оператор е акционерното сдружение " Фериботен комплекс ". То е с доходи за миналата година 7.1 млн. лева В началото на изключителното състояние от 2020 година фериботната връзка сред Оряхово и Бекет е била затворена и надлежно сдружението не е правило активност. Това продължава към седмица, като след това пунктът е отворен, само че единствено за товарни транспортни средства, като това продължава до края на годината. Въпреки тези катаклизми от компанията регистрират както растеж на излезлите от страната МПС, по този начин и на влезлите в България и надлежно растеж на приходите от продажби с близо 2 млн. лева

От сдружението акцентират, че хидрометеорологичните условия са измежду главните опасности за тяхната активност и би трябвало непрекъснато да поставят старания за намаляването на тяхното влияние. От компанията оповестяват още, че през последните няколко години се ускорява наклонността през летните месеци равнището на реката да спада до сериозни равнища. А намирането на външен реализатор, който да прави драгирането, става все по-трудна задача, като по цялото поречие на реката съществува същият проблем.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Калина Горанова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР