Хората с увреждания ще имат право на безплатна винетка за

...
Хората с увреждания ще имат право на безплатна винетка за
Коментари Харесай

Вижте за кои шофьори винетките стават безплатни

Хората с увреждания ще имат право на безвъзмездна винетка за електрически коли с мощ до 160 конски сили (к.с.), реши Народното събрание. Измененията в Закона за пътищата бяха импортирани от Костадин Костадинов („ Възраждане “) и група народни представители и признати през днешния ден на първо и второ четене.

В претекстовете към законопроекта се показва, че с него се цели да се поправи пропуск в законодателството, обвързван с потреблението на електрически коли от хора с увреждания. Промените плануват на освобождение от възнаграждение на винетна такса да подлежат освен леки коли с размер на мотора до 2000 куб. см и мощ до 117,64 киловата (kW) (160 к.с.), само че и електрически коли с мощ на мотора до 117, 64 kW (160 к.с.), оповестява Българска телеграфна агенция.

Георги Георгиев от „ Възраждане “ сподели, че в една община знае за повече от 10 отхвърли за безвъзмездна винетка на хора с увреждания, поради условието в закона за кубатура на мотора, каквато електрическият автомобил няма. Той уточни, че с сегашния законопроект отстраняват този пропуск.

Настимир Ананиев от ПП-ДБ уточни, че от " Продължаваме Промяната " ще поддържат законопроекта, въпреки да са били упреквани от „ Възраждане “, че не поддържат положителни оферти. Ето в този момент не е по този начин, разяснява той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР