Въпреки извинението на британския премиер Борис Джонсън за присъствието му

...
Въпреки извинението на британския премиер Борис Джонсън за присъствието му
Коментари Харесай

Въпреки извинението на Борис Джонсън доверието към управляващите консерватори спада

Въпреки извинението на английския министър председател Борис Джонсън за наличието му на градинското празненство по време на локдаун през май 2020 година, изследване на публичното мнение демонстрира, че доверието към ръководещите консерватори е с 10 % по-малко от това към лейбъристите. Джонсън е мощно подложен на критика и от съпартийци.

Тази заран се следи атака на министри от кабинета на Борис Джонсън, които се изричат по разнообразни медии в негова поддръжка и приканват да не се бърза със заключенията, а да се изчакат резултатите от следствието на събиранията на Даунинг стрийт по време на локдаун.

Щетите обаче от уклончивото опрощение на премиера през вчерашния ден в Народното събрание към този момент са налице.

Министърът за Северна Ирландия Брандън Люис съобщи, че Борис Джонсън е водачът, който ще завоюва идващите общи избори за торите.

Не по този начин наподобяват нещата обаче съгласно анкета на YouGov, която отрежда на лейбъристите 38% поддръжка против 28% за консерваторите, а над 60 на 100 от интервюираните считат, че Борис Джонсън би трябвало да подаде оставка.

Дори издания, които постоянно твърдо са заставали зад премиера, за първи път излизат с неласкави заглавия.

„ Дейли експрес “ моли Джонсън да потвърди, че може да извърши обещанията си към Англия.

Таблоидът „ Сън “ написа, че той е на ръба, а „ Дейли остарял “ го назовава „ човек с амнезия “, който счита, че разпоредбите са единствено за „ дребните хорица “.

Но най-показателното е, че към този момент доста депутати измежду торите се надигат против водача си. Роджър Гейл даже назова Джонсън „ ходещ труп “, а към този момент има сведения, че някои от тях изпращат писма до „ Комитет 1922 “ с искане на избор на съмнение. Ако постъпят 54 такива писма би трябвало да се гласоподава избор на съмнение, а в случай че Джонсън го загуби – да се организира избор за нов водач.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР