Въпреки големите усилия руските военно-въздушни сили отбелязват само ограничени успехи

...
Въпреки големите усилия руските военно-въздушни сили отбелязват само ограничени успехи
Коментари Харесай

Руските ВВС: големи усилия, слаб резултат

Въпреки огромните старания съветските военно-въздушни сили означават единствено лимитирани триумфи във войната против Украйна, гласят оценките на английски специалисти. До момента през лятото съветските Военновъздушни сили са осъществявали по над 100 полета дневно, оповестява Министерството на защитата в Лондон. Но - тези полети се лимитират съвсем напълно върху следените от руснаците територии поради заканите от страна на украинската противовъздушна защита.

Русия се пробва да реши този проблем, употребявайки все по-активно така наречен неуправляеми бомби с плъзгащи се плъгини за разширение на периметъра. Тези бомби могат да бъдат хвърлени от аероплан на доста километри от задачата, само че точността им не е потвърдена, означават още от Лондон.

" В началото на контраофанзивата на Украйна на юг от юни 2023-а година съветските бойни хеликоптери бяха доста ефикасни ", разяснява английското военно министерство. Но напоследък Русия явно по този начин и не съумява да употребява дейно военно-въздушните си сили в тактически проект.

 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР