Въпреки генетичната си идентичност, най-възрастните живи сиамски близнаци в света

...
Въпреки генетичната си идентичност, най-възрастните живи сиамски близнаци в света
Коментари Харесай

Кои са най-възрастните сиамски близнаци в света

Въпреки генетичната си еднаквост, най-възрастните живи сиамски близнаци в света имат и своите разлики. И доколкото е допустимо, те живеят независим живот. Разликите посред им са освен физически, само че и във връзка с личността им, заниманията, както и кариерата.

Лори и Джордж (който преди се е казвал Дори) Шапел са от Пенсилвания, Съединени американски щати и са родени на 18 септември 1961 година В момента са на 62 години.

Те са близнаци краниопаги, което значи, че имат отчасти слети черепи и разделят жизненоважни кръвоносни съдове и 30% от мозъка си. Това е най-редкият тип сиамски близнаци, представляващ едвам 2-6% от случаите.

Лори е здрава, само че Джордж има спина бифида и не може да върви. За да се придвижва, той седи на висок стол с колела, който сестра му бута.

Трудностите съпътстват близнаците от началото на живота им. Първите си 24 години те прекарват в институция за хора с умствени увреждания, макар че нито един от тях няма интелектуално увреждане. Там обаче са настанени от съд, който взема решение, че родителите им не могат да се грижат добре за тях.

Въпреки това Лори и Джордж не са изцяло откъснати от родителите си и повлияни от мнението им, че преднамерено са били основани такива от Бог, вземат решение да не се разделят. Освен това в никакъв случай не се оплакват поради положението си.

Случаят на Лори и Джордж е неповторим и поради това, че те са първите сиамски близнаци от един и същи пол, които се разпознават с разнообразни полове. През 2007 година Джордж афишира, че е транссексуален. Той не се подлагал на интервенция, само че се дефинира и облича като мъж.

От 1988 година насам близнаците живеят независимо в апартамент с две спални, като всеки има своя стая и редуват нощите, в които спят във всяка стая. Лори и Джордж даже се къпят самостоятелно. Те признават, че съвсем в никакъв случай не си взимат душ едновременно и употребяват завеса, която дърпат между тях, с цел да си дадат пространство в банята.

Освен че живеят и се оправят с ежедневните задания сами, близнаците имат и обособени кариери. През 90-те години Джордж става кънтри артист и изнася концерти по целия свят. Лори пък е работила в болнична пералня в продължение на няколко години, преди да се възпламени по боулинга.

Що се отнася до персоналния им живот, близнаците се отнасят с почитание и към индивидуалността на другия. В изявление за The Sun Лори споделя, че до момента в който Джордж е ходел на срещи, е " убивала " времето с четене на книги. Тя разкрива, че е изгубила девствеността си с втория си другар, когато е била на 23, а брат ѝ издава, че в интимни моменти може да се държи по този начин, като че ли " даже не съм там ".

В момента близнаците са необвързани. Преди Лори е желала да има деца, само че тази нейна фантазия по този начин и не се сбъдва. Досега е имала няколко сътрудници и даже е била сгодена, само че годеникът ѝ умира при злополука с пийнал водач.

Сега, към този момент на 62 години, Лори и Джордж надалеч са надминали упованията на медицинските експерти, които в началото допускат, че надали ще живеят повече от 30 години.

Още през 2015 година обаче близнаците даже сграбчват върха за най-възрастните сиамски близнаци дами. Дотогава той е държан от Маша и Даша Кривошляпови от Русия, родени през 1950 година и живели до 53-годишна възраст, преди да починат през 2003 година

Ако живеят още шест години, Лори и Джордж Шапел ще подобрят още един връх, а точно този за най-възрастните сиамски близнаци в историята. Към момента това са Рони и Дони Галион от Съединени американски щати, които са родени през 1951 година, само че умират на 68-годишна възраст през 2020 година, написа на уеб страницата на Рекордите на Гинес.[**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР