Въпреки факта, че всички собственици на автомобили редовно следят, доливат

...
Въпреки факта, че всички собственици на автомобили редовно следят, доливат
Коментари Харесай

5 мита за антифриза, в които и опитните шофьори все още вярват

Въпреки обстоятелството, че всички притежатели на коли постоянно наблюдават, доливат или сменят охлаждащата течност, към антифриза битуват доста нелепи отзиви и клюки. В тази публикация сме събрали най-популярните легенди, в които не престават да имат вяра даже опитни водачи.

Мит 1. Антифризът няма потребност да се сменя - доливането е задоволително

Някои притежатели на коли са уверени, че антифризът не би трябвало да се сменя. Ако равнището на резервоара е паднало под минималната маркировка, тогава просто би трябвало да се добави. Това е огромна илюзия, тъй като охладителят има запас и период на валидност. Посочено е на етикета или непосредствено върху кутията.

Освен това всеки производител на коли в управлението за употреба показва интервала на поддръжка. По време на него би трябвало да извършите цялостна замяна на антифриза. Това е значимо: в случай че пропуснете поддръжката, охлаждащата течност ще загуби свойствата си, по неефективно ще охлажда мотора и защищава детайлите от разяждане.

Мит 2. Антифризът да се употребява единствено през зимата, през лятото можете да употребявате вода

Пестеливите водачи споделят, че антифризът би трябвало да се цялостни единствено през зимата, а през лятото е по-добре да се употребява елементарна вода. Това е огромна илюзия, която датира от времената на социализма и недостига на части и качествени консумативи за колите. По това време икономичните водачи наливаха вода през лятото и харчеха пари единствено за охладителната течност през зимата. За да избегнете проблеми и да удължите живота на охладителната система, коства си да закупите добър антифриз и да го употребявате през цялата година.

Мит 3. Фабрично производителите наливат на ниска цена и фалшив антифриз

Даже измежду актуалните водачи към момента има мит, че в новите коли във фабриката се налива на ниска цена и фалшив антифриз. Ето за какво, след покупката, си коства да го замените с добър допустимо най-скоро.

Това е огромна илюзия - в реалност всичко е тъкмо противоположното. Автопроизводителят купува единствено висококачествени течности, които минават непоколебим надзор на качеството. За компанията да употребява потвърдени артикули на конвейера е въпрос на горделивост. Ето за какво не би трябвало да се съмнявате в качеството на фабрично заредения антифриз.

Мит 4. Не можете да смесвате антифриз с разнообразни цветове

Всъщност няма връзка сред цвета на охлаждащата течност и химическия състав. На пазара можете да намерите еднакъв тип антифриз в разнообразни цветове. Смесват се без отрицателни последици.

В същото време има антифриз от същия цвят, само че от разнообразни типове. Те не могат да се смесват - това може да докара до формиране на наслойка и загуба на първичните свойства. Следователно, с цел да разберете дали антифризът може да се смесва, би трябвало да разгледате типа и класа на течността.

Но тук има един колорит. При разбъркване на антифризи с разнообразни цветове постоянно се получава течност с непредвиден колорит. В бъдеще е мъчно да се каже по външния му тип дали би трябвало да бъде заменен. Следователно в идеалния случай по-добре е да смесите антифризи, които са идентични по цвят и вид.

Мит 5. Всички антифризи са идентични

Дори опитни притежатели на коли споделят, че всички антифризи са идентични и няма смисъл да плащате повече за пътя. Това напълно не е тъкмо по този начин. Никъде няма да намерите евтина и качествена течност. Когато водач купува антифриз на подозрително ниска спрямо другите цена, той поема огромен риск. Какъв е ресурсът на такава охладителна течност, от какво е направена и дали въобще ще бъде потребна - на всички тези въпроси няма да намерите отговор, до момента в който не стигне до сервиз за премахване на повреди.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР