Въпреки експериментите, на които бе подложена българската войска, тя винаги

...
Въпреки експериментите, на които бе подложена българската войска, тя винаги
Коментари Харесай

Президентът Радев: Боеспособната войска е най-здравата опора на нашата държавност, суверенитет и независимост

Въпреки опитите, на които бе подложена българската армия, тя постоянно оцеляваше, тъй като хората с пагони осъзнаваха своята задача и отговорност към България, съобщи президентът във Велико Търново

Старопрестолно Търново е горделив очевидец на хилядолетната история на нашия народ. Тук са писани уроците на историята, които сочат, че точно боеспособната армия е най-здравата опора на нашата държавност, суверенитет и самостоятелност. Това съобщи президентът Румен Радев във Велико Търново, където взе участие във военния обред и водосвет на бойните флагове по случай Деня на храбростта и празника на Българската войска. Президентът и висш главнокомандващ одобри почетния строй, след което произнесе слово пред събралите се на площад „ Майка България “ офицери, курсанти, сержанти, бойци, гвардейци, поданици и посетители на Велико Търново. Сред присъстващите на военния обред бяха Великотърновският митрополит Григорий, кметът на Велико Търново Даниел Панов и началникът на НВУ „ Васил Левски “ бригаден военачалник Иван Маламов.

През последните десетилетия българската армия беше подлагана на всевъзможни опити – съкращения, недостиг, политическо безхаберие. Но тя постоянно оцеляваше, тъй като хората с пагони осъзнаваха своята задача и своята отговорност към нашия народ и бъдещето на България, съобщи президентът Румен Радев. По думите му Българската войска постоянно е била знак на героизъм и смелост, на чест и държавност.

Войната, която през днешния ден бушува директно до нас, и която считахме до скоро за немислима, изисква държавническо отношение и съответни решения, уточни президентът. Той акцентира нуждата от подсилване на боеспособността на Българската войска и подготовката, обезпечаването и мотивацията на хората, които са се посветили на нея.

Държавният глава се обърна към офицерите, курсантите и бойците, като им пожела Свети Георги Победоносец да ги закриля и изрази увереност, че те постоянно ще побеждават в тежките тествания, които им предстоят. „ Вие сте носители на славни воински обичаи. Във вените ви тече кръвта на героите, които непроменяемо отстояваха България “, сподели още президентът.

Президентът пожела на българите здраве, мир и благоденствие. „ Нека този празник продължи да споява народ и войска, тъй като нашата история е потвърдила, че когато тази заварка е мощна, и България е мощна “, съобщи президентът Румен Радев.

В рамките на визитата си във Велико Търново президентът прегледа активността на катедрите от Националния боен университет „ Васил Левски “, която бе показана в парк „ Майка България “ в града.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР