Въпреки допълнителните финансови стимули няма нито един учител, който иска

...
Въпреки допълнителните финансови стимули няма нито един учител, който иска
Коментари Харесай

Учители отказват 1300 лева заплата, вижте защо

Въпреки спомагателните финансови тласъци няма нито един преподавател, който желае да преподава в ромски учебни заведения. Това сподели първият стадий на Националната стратегия на просветното министерство " Мотивирани учители ". За преподаване в такива учебни заведения програмата предлага 300 лева над заплатата, а от понеделник спомагателните пари ще са 500 лв. над главната заплата.

Какво съставлява стратегия " Мотивирани учители " на стойност 1,7 млн. лв., споделя Българска национална телевизия:

Ако одобрени и потвърдени учители желаят, то те могат да изоставен своето учебно заведение и да отидат да преподават на възпитаници от ромски генезис. За задачата ще получат 300 лв. над заплатата си. Вече приключи първия стадий на тази стратегия. Резултатите са, че единствено четирима учители са взели участие до в този момент, а след препитването и те се отказали, тъй като не желали да пътуват до учебните заведения. За втория стадий на програмата, който потегля на 7 октомври, министерството усили тласъка от 300 на 500 лв.. Сега е времето претендентите да подадат документи. А в случай че не желаят да пътуват е допустимо, учителят да преподава в учебно заведение в своя град и да се реалокира в ромското образователно заведение Средният триумф на учениците в главно учебно заведение " Св. св. Кирил и Методий " в ромската махала на Ихтиман е 3,70.

В него учат 800 възпитаници, всички са от ромски генезис. Има и шест групи за пет и шест годишни деца, където те усвояват български език. Редовни са. А в случай че някой инцидентно отсъства, учителят търси родителите по телефона или някой от четиримата посредници посещава дома. Работят по разнообразни планове и междинната учителска заплата е 1300 лв.. Колкото до въпроса " А за какво тогава няма искащи учители? " тук дават отговор " Малко повече информация и ще се получи ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР