Въпреки че вече е на 49, все още не се

...
Въпреки че вече е на 49, все още не се
Коментари Харесай

Любов е, когато желаеш другият да е щастлив, независимо дали ти самият си част от това щастие ~ Джулия РОБЪРТС

Въпреки че към този момент е на 49, към момента не се е появила друга жена с такава усмивка. Усмивка, от която грее близост и сексапил, които пленяват незабавно. Всичко това, съчетано с жизнеспособност, активност и детинска непорочност. Винаги наподобява като човек, който откровено се радва на всеки момент от живота. Присъства в класацията „ 50-те най-красиви персони в света “ на списание „ Пийпъл “ дванадесет пъти и постоянно бива обявявана от медиите за една от най-влиятелните дами.

Освен че е превъзходна актриса, майка на три деца и има лична кинокомпания, намира време и отделя запаси за благотворителна активност – като участник в акциите на УНИЦЕФ и други благотворителни организации. Момичето, което стартира като „ Хубава жена “ се трансформира в модел за подражателство освен поради външния си тип, а и поради силата и интелигентността, които носи вътре в себе си.

 (Julia Roberts by Michelangelo Di Battista for InStyle US, 2014)

Когато би трябвало да избера сред норма и безумство, аз предпочитам безумието.

Предпочитам да изживея нещо висшо за 30 минути, в сравнение с цялостен живот нищо особено.

Разбираш, че е обич, когато желаеш другият да е благополучен, без значение дали ти самият си част от това благополучие.

Вярвам, че в случай че двама души имат духовна връзка, то няма значение какво правиш, кой си и къде живееш. Няма никакви граници и бариери за двама души, които са предопределени да бъдат дружно.

Истинската обич не идва при вас – тя би трябвало да бъде вътре във вас.

Ако обичаш някого, кажи му го още в този момент – на глас. Иначе моментът просто отминава.

Иска ми се още веднъж да бъда малко момиченце, тъй като ожулени колене се лекуват по-лесно, в сравнение с разрушено сърце.

Счита се, че известността е сходно заболяване на проказата. Изведнъж осъзнаваш, че не можеш да се показваш пред хората, да вървиш на нормалните места и изобщо да правиш това, с което си привикнал. Но в случай че ти плюеш на това, и продължаваш да правиш това, което си привикнал, ти последователно ще схванеш, че напълно не е наложително да принасяш в жертва своята независимост.

Хората обичат скандала; обичат драмата. Обичат да разлистват пластовете, с цел да видят какво има изпод. И ще създадат всичко, с цел да схванат.

 (Julia Roberts by Mikael Jansson, Chateau Marmont, 2001)

  

Това, което не ми харесва, е, че хората в действителност не се интересуват от простата истина. Търсят слуховете и интригите.

Колкото повече те гледат под микроскоп, толкоз по-известен ставаш.

Аз съм елементарен човек, който има невероятна работа.

Хората по улицата не идват постоянно към мен. Явно не могат да повярват, че и аз отивам на пазар.

Колкото и хубаво да изиграеш героя си, най-после се прибираш у дома при себе си.

Всичко, което в миналото съм правила, е било с причина. Влагала съм в него пристрастеност и съм го вършела по най-хубавия метод, на който тогава съм била способна. Може би това не е бил съвършеният метод. Може би не е бил и най-лесният метод. Но това е бил най-хубавият метод, който тогава съм знаела.

Двата аспекта на този бизнес са „ шоуто “ и „ бизнеса “ и аз съм шоуто. В даден миг става належащо да участваш в бизнеса, само че аз избирам шоуто.

Не бих се посочила гола във филмите си. Това е прекомерно персонално за мен… Да играеш с облеклата е спектакъл; да играеш без облеклата – документалистика.

(Julia Roberts by Helmut Newton for Vogue US, 1990)

  

(Julia Roberts by Michael Tighe, 1992)

Правя изборите в живота си, доверявайки се на инстинктите си. Всеки път, когато не съм се вслушвала в инстинктите си, съм съжалявала.

Просто желая да отбележа, че освен наличието на велики учители оформя живота ни. Понякога неналичието на велики учители и пренебрежението може да окаже също толкоз значимо въздействие в развиването на някого, колкото и похвалите.

Не мисля, че можеш да опишеш с думи какъв брой доста можеш да научиш от литературата. Като младеж любовта към книгите беше най-ценното ми качество.

В детството всички сме умеели да беседваме с животните.

За страдание, при децата е особено да винят себе си за грешките на родителите.

За мен е значимо да си същински. Искам децата ми да знаят по кое време съм ядосана, по кое време съм щастлива и по кое време – объркана.

Вече нямам време просто да си почивам. Трябва да съм имала тонове свободно време, преди да се появят децата, само че не знам какво съм правила с него. Просто не го оценявах. Но, да си призная, това е страхотна подмяна! Вярно е, че нямам време за педикюр. Но на кого му пука, че пръстите на краката ти наподобяват зле?!

Не извозвам доста време пред огледалото. Когато всеки ден би трябвало да се погрижиш да облечеш четирима души и да ги изпратиш от вкъщи, не ти остава кой знае какъв брой време за теб самата. Но това е животът, който съм си избрала. А и аз в никакъв случай не съм била от хората, които ще си създадат косата или ще се гримират, с цел да отидат до пазара. За мен това в никакъв случай не е било значимо.

Всеки ден за мен е привилегия и чест да сготвям за моето семейство. Човек може да се почувства същински горделив от метода, по който се грижи за хората, които обича.

Никога не подценявайте силата на вечерята вкъщи.

През 80-те и 90-те години всички се превърнахме в потребители, заети прекалено много със себе си. Днес, в 21 век, се връщаме към по-простите неща. Хората изпитват стопански компликации и това ги принуждава да премислят материалния аспект на своя живот, да преоткриват хубостта и простата наслада в това да бъдеш с хората, които обичаш.

Ако твоите другари не ти споделят истината, кой тогава?

Всички в някакъв миг сме били засегнати. Да простиш на себе си и на другия е методът да продължиш напред.

Аз съм по-добър човек поради всичко, което ми се е случило в живота – и хубавото, и неприятното.

Не би трябвало да забравяш от кое място си пристигнал. Това може да не е всичко, което си през днешния ден, само че несъмнено е изиграло огромна роля, с цел да станеш индивидът, в който си се трансформирал.

Ако си на мивката и миеш чиниите, мий чиниите. Не се тревожи за нищо друго... Забравяме да се любуваме на елементарните неща от деня. Забравяме да виждаме хубостта, скрита в всекидневието.

Ежедневието ми е цялостно с вълнуващи неща! Например готвенето – не е ли това нещо необикновено и в това време ужасяващо рисково за дамите по света!

Не се нервирам постоянно. Рядко изпускам нервите си. Но когато го направя, постоянно има основателна причина. При естествени условия претърпявам всичко с лекост. Приемам нещата откъм радостната, занимателната страна.

 (Julia Roberts, by Joe Pugliese for The Hollywood Reporter, 2013)

Хората сме устроени по този начин, че в случай че против нас стои човек, който е направил повече неверни преценки от нас и е позволил повече неточности, това ни кара да се „ надуваме “ и да се държим поучително с него.

Всички имаме разнообразни усеща и мисля, че нашите избрания за любовта, брака и достойнството се трансформират с възрастта, когато научаваме повече, когато се познаваме по-добре. Това е един постоянно изменящ се урок.

Не мисля, че славата трансформира хората. Хората се трансформират, защото те събират повече опит и информация за живота.

Истинската страст надвишава рамките на езика. Не е нужно да разбирате думите, с цел да почувствате болката.

Невероятно е какво може да се случи, когато просто прегърнеш човек.

Тъжно е, че обществото, в което живеем, е толкоз изпълнено със боязън, толкоз деформирано, че не разрешава на дамите да се видят и харесат такива, каквито ще ги създадат годините и възрастта.

„ Снежанка “ е остаряла приказка, тъй че очевидно концепцията за суетата и обсебеността от младостта е дълговечна. С това, което предлага актуалната просвета, хората напълно полудяха в опитите си да запазят младостта на лицата си. Странно е...

Според стандартите на Холивуд, аз започнах огромен риск, като не си направих лифтинг на лицето. Искам да бъда модел, който не се опасява, че се трансформира с възрастта. Това споделих и на Lancome, когато ме поканиха за рекламно лице на една от акциите си.

На всяка жена й се е случвало да откри своя остаряла фотография и да си каже: „ Не знаех, че тогава съм изглеждала толкоз добре. “ Затова към този момент си споделям: „ Слушай какво: след 10 години ти в действителност ще си мислиш, че в този миг е трябвало да цениш себе си повече! “.

Ключът към хубостта е постоянно да те гледа някой, който те обича същински.

Колкото повече одъртявам, толкоз повече разбирам, че животът е нежен. Мисля, че това е добра причина да ставам от леглото с наслада всеки ден.

Имам прелестен живот. Познавам прелестни хора. Имах прелестни взаимоотношения – всевъзможен тип взаимоотношения. Толкова съм щастлива, че съм стъпила на тази дребна златна пътека, която ме докара до всичко това.

Аз съм изцяло щастлива в живота си. Обичам всичко в него.

Да обичаш това, което правиш е тайната за всичко.

 (Javier Bardem and Julia Roberts by Carter Smith for Elle, 2010)

  

(Julia Roberts and Clive Owen by Alexi Lubomirski, 2009)       (Julia Roberts and George Clooney for Esquire, 2001)

Снимки: The Red List

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР