Въпреки, че във футбола в последно време се вкарват много

...
Въпреки, че във футбола в последно време се вкарват много
Коментари Харесай

Играчите над 30 продължават да диктуват световния футбол

Въпреки, че във футбола напоследък се вкарват доста пари, които много постоянно отиват напразно - образец 100 милионните прехвърляния това лято - Грилийш в Сити и Лукаку в Челси, максимата, че няма остарели и млади, а има можещи и неможещи се оправдава в последните години.

В момента най-хубавите футболисти в света са на възраст 30 години и нагоре. Все още играят и най-хубавите играчи през новия век - Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

Въпреки, че последните два сезона и за двамата не бяха по никакъв начин сполучливи откъм титли несъмнено не можем да ги зачеркнем с лека ръка. Това, което направиха двамата обаче най-малко в идващите 10 години мъчно може да бъде стигнато от някой от младите играчи.

Примерите за дългоденствие



Меси сега е на 34 години, а след два месеца ще навърши 35. През предишното лято той съумя да завоюва един от дребното титли, които му отбягваха, а точно Копа Америка с Аржентина. През лятото Меси и изненадващо смени тима и от Барселона мина в ПСЖ.

Кристиано Роналдо е към този момент на 37 години, само че продължава да е свръхестествен. Португалецът се завърна в Манчестър Юнайтед, където има 35 мача и 21 попадения във всички шампионати. Роналдо вкара и два хеттрика и то в границите на месец. Португалецът безусловно влачи Юнайтед, който прави ужасяващ сезон, само че точно с помощта на Роналдо към момента е в играта за четвъртото място, което дава право на присъединяване в Шампионската лига.

В Реал Мадрид още разчитат на не дребна част от тима, който доближи до три следващи Шампионски лиги. В тима са Карим Бензема , Лука Модрич , Тони Кроос и Даниел Карвахал и четиримата не престават да са с съществена роля, за разлика от различен от шампионския отбор - Марсело. Модрич и Бензема пък се намират в страхотна форма и оказват помощ извънредно доста на Реал Мадрид в борбата за купата в Испания и в Шампионската лига. Бензема вкара два следващи хеттрика в елиминациите на Шампионската лига против ПСЖ и Челси, а Модрич направи талантлив пас за решителния гол на Родриго, който вкара дуела с Челси в продължения. Хърватският халф ще стане на 37 през септември, а Бензема, който е и главен любимец за " Златната топка " през този сезон, ще стане на 35 години през декември. Карвахал навърши 30 години тази година, а Кроос е на 32-годишна възраст.



В Манчестър Сити вездесъщият състезател се назовава Кевин Де Бройне - белгиецът е и най-постоянен състезател на отбора. Де Бройне ще навърши през юни 31 години, а е в Сити от 2016-а година и завоюва всичко допустимо в Англия, само че към момента му липсва Шампионската лига.

Моторите на Ливърпул Садио Мане и Мохамед Салах тази година стават на 30 години. Двамата са набори и Мане към този момент отпразнува рождения си ден, а Салах ще навърши 30 години през месец юни. Двамата посредством и на треньора Юрген Клоп безусловно възродиха Ливърпул, който беше изпаднал в сериозна рецесия. Тимът стана първенец на Англия след 30-годишна пауза, тази година още веднъж е в битката за купата, тимът завоюва и Шампионската лига през 2019-а година, а този сезон продължава и битката в Шампионската лига, където има действителен късмет за нов край. Головете и асистенциите, които двамата вкарват оказват помощ извънредно доста на Ливърпул да бъде на призовите места.

Челси, който през предишния сезон завоюва Шампионската лига, а през този беше на крачка от популярен поврат против Реал Мадрид не разчита на играчи над 30 в предни позиции, само че клубът разчита на опита в отбрана - Маркос Алонсо ще навърши 32 години, Сезар Аспиликуета ще навърши 33 тази година и Тиаго Силва , който през септември ще е на 38, са с съществена роля в клуба и през този сезон и оказват помощ извънредно доста в борбите във Висшата лига, Шампионска лига и шампионатите за купите. Челси съумя да доближи до финалите за купите в Англия - ФА Къп и Карабо Къп.

Баварският гранд Байерн Мюнхен също разчита на опита - вратарят Мануел Нойер на 36 години, Томас Мюлер , който ще стане на 33 тази година и индивидът, който не стопира да вкарва Робърт Левандовски , който през август ще стане на 34, само че този сезон има повече голове, в сравнение с мачове във всички шампионати - 47 попадения при 42 дуела.



Борусия Дортмунд, който е един от дребното тимове, които имат напълно друга политика от грандовете в Европа и постановат съществени млади играчи също разчитат на доста умел състезател, който е мотора в отбора. Става въпрос за капитана Марко Ройс , който тази година ще стане на 33 години.

Изключенията

Те не са доста, а множеството от младите футболисти разчитат най-много на моментни експлоадирания. Изброените играчи на 30 и над 30 години са печелили съвсем всичко във футбола и са били непрекъснати през всичките тези сезони. Именно това е и казусът на по-младите играчи и неналичието на неизменност.

Изключенията са най-много Килиан Мбапе на 23 години и Ерлин Холанд на 21 години двамата са мощно мечтани от всички клубове и съвсем несъмнено през лятото ще сменят клубните си такъми. Мбапе най-вероятно ще се насочи към Реал Мадрид, а Холанд към Манчестър Сити.

В Италия Душан Влахович на 22 години прави възторг и беше закупен през зимата от Ювентус.

Тримата обаче демонстрират съществено неизменност и това може да им помогне за бъдещето и да съумеят да доближат колосите във футбола, които в даден миг ще се откажат, а какъв ще бъде футбола без тях единствено можем да гадаем....

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР