Въпреки че ваксината за коронавируса ще помогне да се спре

...
Въпреки че ваксината за коронавируса ще помогне да се спре
Коментари Харесай

Кучета откриват COVID-19 чрез подушване на подмишници

Въпреки че имунизацията за ковид ще помогне да се спре разпространяването на пандемията, откриването на всички, които могат да носят вируса, към момента е проблем. За благополучие най-хубавият другар на индивида в този момент е отсреща. Изследователи във Франция оказват помощ за особено образование на кучета за разкриване на хора, инфектирани с COVID-19 посредством обоняние на подмишниците им.
Ново изследване, по което пилотни стратегии изникват по целия свят, открива, че кучетата могат да подушат ковид в потта на хората. Благодарение на фамозното си подушване, кучетата от години намират опиати, експлозиви и даже сполучливо се оправят с заболявания като рак.
Френските учени в този момент демонстрират по какъв начин нашите космати другари могат да оказват помощ и за спасяването на човешки животи по време на пандемията, като откриват следи от вируса. Ранен опит демонстрира, че кучетата могат да бъдат сред 75 и 100 % ефикасни при разкриване на заболяването с носа си.
Техниката към този момент е внедрена в няколко страни като ОАЕ, Ливан, Финландия, Австралия и другаде, оповестява " Стъди Файндс ". Пътуващите може би към този момент са виждали особено подготвените кучета на някои летища, само че откривателите към момента се пробват да потвърдят без подозрение, че кучетата могат да индетифицират аромата преди методът да бъде изцяло признат.
Екипът зад изследването се надява, че техните открития ще доведат до това кучетата да могат да оказват помощ против Коронавирус в някои елементи на света без инфраструктура за скъпи стратегии за всеобщо тестване. Любимите животни обаче могат да се употребяват на всички места, с вярата, че инвазивните назални тампони могат да бъдат сменени с елементарна проба пот, взета отдолу под мишниците, с цел да може кучето да я подуши.
Алтернатива за всеобщо тестване?
Професор Доминик Гранджиан от Националната ветеринарна школа на Париж споделя, че кучетата могат да ревизират огромен брой хора за къс интервал от време.
„ Резултатите са положителни и съм благополучен, в действителност благополучен “,каза той. „ Това е триумф от техническа и научна позиция и е изненадващо, тъй като не знаехме какво ще имаме като резултат. “
„ Резултатите са доказани от Световната здравна организация и те ни дадоха малко пари, което е добре. Вероятно страната, която е най-напреднала сега, е ОАЕ, където има кучета на три интернационалните летища. Те разполагат с мобилни единици и в селата и при хора, които могат да бъдат по-изложени на вируса “, изяснява професорът.
„ За нас тук концепцията беше, несъмнено, летищата, само че мога да си показва дребен град с няколко кучета и население, което може да бъде тествано, когато пожелае. Просто идвате и поставяте тампон под вашата подмишница и давате това на кучето, което ще ви покаже да или не. Кучетата биха могли да създадат това доста бързо при огромен брой хора ", твърди ученият.
Край на пандемията с едно обоняние
Гранджиан прибавя, че кучетата могат да бъдат употребявани и там, където хората не са склонни да вършат неуместните проби с назален тампон. По време на изследването, почнало през март, откривателите употребявали шест кучета, авансово подготвени да подушват бомби, рак на дебелото черво или употребявани в задачи за търсене и избавяне, като те били преквалифицирани за разкриване на COVID-19. След това те събрали проби от пот от 177 души (95 с COVID-19 и 82 без) и по-късно сложили пробите в конуси, с цел да могат кучетата да ги подушат. При опитите кучетата сполучливо избирали инфектираната пот.
Професор Гранджиан и неговият екип са направили спомагателни изследвания, с цел да потвърдят резултатите си и са възнамерявали повече през 2021 година Те също са издали „ практическо управление “ за други учени, с цел да оказват помощ на други в техните проучвания и построяват набор от „ интернационалните стандарти за образование “ на кучета.
„ Работим с доста страни. Мисля, че има 20 страни, които работят с нас. Невероятно, в действителност необикновено “, заключава проф. Гранджиан.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР