Въпреки че в името му присъства думата ориз, дивият ориз

...
Въпреки че в името му присъства думата ориз, дивият ориз
Коментари Харесай

Дивият ориз пази сърцето здраво и помага да отслабнем

Въпреки че в името му участва думата ориз, дивият ориз не е толкоз непосредствен с обичайния азиатски ориз, който е по-малък, по-малко хранителен и е с друг цвят. Дивият ориз в действителност разказва четири разнообразни типа трева, както и потребното зърно, което може да бъде събрано от тях, три от които са локални в Северна Америка и една в Азия.

Някои от най-важните изгоди за здравето от дивия ориз включват способността му да усъвършенства здравето на сърцето, забавя признаците на стареене, защищава от хронични болести, предотвратява появяването на диабет, усъвършенства храносмилателния развой, укрепва костите, ускорява имунната система и оказва помощ при загуба на тегло.

Изглежда, че постоянно търсим способи за стимулиране на здравето на сърцето, а дивият ориз сигурно ни ги доставя. В дивия ориз няма натрий, който оказва помощ да се понижи кръвното налягане, само че има и високо равнище на фибри, които са известни с това, че почистват неприятния холестерол от сърдечно-съдовата система и понижават възможностите за развиване на атеросклероза.

Освен усъвършенстването на салдото на холестерола, фибрите също по този начин облекчават храносмилателния развой. Чрез улеснението на перисталтиката диетичните фибри могат да ви оказват помощ да елиминирате запек, диария, отичане на корема, конвулсии, както и по-сериозни стомашно-чревни проблеми като колоректален рак, стомашни язви и хемороиди.

Един от най-хубавите способи да се получи подтик на имунитета е с витамин С, от който дивият ориз има доста количество. Витамин С подтиква производството на бели кръвни кафези - първата линия на тялото за отбрана против непознати сътрудници, патогени и микроби. Освен това витамин С е съставен елемент на колагена, който е нужен за основаването и ремонта на клетките, органите, тъканите и стените на кръвоносните съдове, което ни оказва помощ да се възстановим от болести по-бързо и елементарно.

 Див ориз

Една от най-важните изгоди, които можете да извлечете от дивия ориз, идват от впечатляващото равнище на антиоксиданти. Антиоксидантите обезвреждат свободните радикали, които са виновни за огромна част от заболяванията, които ни връхлитат.

Дивия ориз има обилни равнища на доста витамини, в това число витамин В6, прочут също като фолиева киселина и това потвърдено понижава дефектите на невралната тръба при новородени.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР