Въпреки че Уран и Нептун са пълни с газ, техният

...
Въпреки че Уран и Нептун са пълни с газ, техният
Коментари Харесай

Пътешествие в непознати дълбини: Да попаднеш на Уран или Нептун

В ъпреки че Уран и Нептун са цялостни с газ, техният състав има основни разлики от Юпитер и Сатурн, като в същото време са много сходни един с различен. Планетарните учени се стремят да изпратят галактически транспортен съд най-малко до една от планетите, само че финансирането в региона е нестабилно и ще отнеме доста години, с цел да се стигнете до там, даже и да бъде утвърдено. Междувременно Европейската галактическа организация (ESA) се е пробвала да възпроизведе техните атмосфери, с цел да симулира, какво ще се случи със сондата при нахлуване в атмосферата на ледените колоси, заяви IFL Science.  

Подобно на по-големите си сътрудници, Уран и Нептун са формирани най-вече от водород и хелий. Въпреки това, до момента в който техните концентрации на метан са ниски (съответно 2,3 и 1,5 процента), те са 3-8 пъти по-високи от тези, които галактическите кораби " Галилео " и " Касини " са срещнали при нахлуване в Юпитер и Сатурн.  

Поне в близко бъдеще всяка задача до двата ледени колоса евентуално ще бъде ръководена от НАСА, само че ESA има предпочитание да взе участие в плановете , допълват от IFL Science. 

В хиперзвуковия плазмен тунел T6 Stalker (Преследвачът Т6 - дословен превод от англ. ез. - бел.ред.)  в Оксфордския университет и плазмените аеродинамични тунели на компания за диагностика на потока с висока енталпия от Университета на Щутгарт били изстреляни към корав обект, създавайки забавни изображения. 

What It Looks Like To Fall Into Uranus (Or Neptune)
— IFLScience (@IFLScience)
Избраните форми евентуално са предопределени да моделират по какъв начин може да наподобява един предстоящ галактически транспортен съд, когато предприеме последното си гмуркане, а не нещо, предопределено да се хареса на тези, които към този момент се забавляват от името на една планета. 

Смята се, че дружно с външните си газове Уран и Нептун имат великански океани от свръхкритични течности. Никоя сонда няма да издържи дълго вътре, тъкмо както “Касини ” не съумя да се сблъска със Сатурн. 

“Ние желаеме корабът, който ще изпратим до тези планети да оцелее допустимо най-дълго, с цел да събере оптимално доста информация ”, означават откривателите.   

„ Предизвикателството е, че всяка сонда ще бъде подложена на високи налягания и температури и затова ще изисква високоефективна система за термична отбрана, с цел да издържи на навлизането в атмосферата за избран интервал от време “. Това показва Луис Уолпот от ESA. „ За да стартираме да проектираме такава система, първо би трябвало да приспособяваме актуалните европейски уреди за тестване, с цел да възпроизведем атмосферните сформира и скорости “, разяснява той. 

Since Neptune was discovered, the planet has only completed one orbit around the Sun.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР