Въпреки че софиянци, които вчера искаха да се разходят на

...
Въпреки че софиянци, които вчера искаха да се разходят на
Коментари Харесай

70 млн. евро нужни за ремонт на лифтовете на Витоша


Въпреки че софиянци, които през вчерашния ден желаеха да се разходят на Витоша останаха много разочаровани поради повредата на Симеоновския въжен превоз, Радослав Пеев от компанията концесионер отсече пред БНР, че оборудванията са профилактирани и се прави постоянната им поддръжка.

" Непрекъснато харчим неимоверни суми, с цел да поддържаме тези амортизирани и остарели уреди. Надявам се от ден на ден хора да се убедят, че е извънредно остаряла  инфраструктурата ни тук на Витоша и наболелия въпрос за приемането на Плана за ръководство. Да открият всички, че в действителност това е главната спънка, с цел да се обновят оборудванията тук, да се вземат незабавни ограничения за приемането на тази актуализация на Плана за ръководство ", отсече той.

 

 

 

" Витоша е дестинация освен за зимен туризъм -  тук работят лифтовете целогодишно, също хижите, както от тази страна, по този начин и от другата страна  - откъм Конярника и Ветровала, се посещават целогодишно. Там имаме желание да възстановим Княжевския въжен превоз и да го удължим, тъй че в действителност Витоша да бъде употребена - естествено оправдано и екосъобразно, целогодишно и от двете страни - ски зоните, които са проектирани още през 60-те години на предишния век ", изясни Пеев.

 

Според плановете, които е направил концесионерът преди няколко години, с цел да се ремонтират оборудванията са нужни над 70 милиона евро.

 

" Трябва да се подменят безусловно всички уреди, в това число и кабинковият въжен превоз Симеоново, нужни са средства за инсталациите за техническо заснежаване, които би трябвало да се изградят, езерото, което би трябвало да се построи и което да обезпечава при възможни пожари. Изключително доста неща, които би трябвало да се създадат - рекултивация на пистите, подмяна на осветление...Тоест парите, които ще похарчим, са в действителност доста, само че пък за сметка на това оправдано, ще стане в действителност една красива ски зона ", обясни Пеев.

 

А другояче той увери, че макар топлата зима на Витоша ще се карат ски.

 

" Правим всичко допустимо да заснежим писта " Витошко лале 1 " - сега оръдията работят, има условия, въпреки и не толкоз положителни, тъй че оръдията да работят. Разчитаме също по този начин и природата да ни помогне с натурален снеговалеж.  Остава ни единствено горната част на пистата да заснежим, над Меча поляна, тъй че още напълно малко още ще държим скиорите в очакване и според от това какъв брой сняг навали и какъв брой успеем да произведем, ще имаме изясненост по кое време ще можем да отворим, макар неподходящата прогноза ", разяснява Пеев.

Има дребна смяна в цените на картите за оборудванията на Витоша - от 22 на 26 е нараснала цената от този сезон на полудневните карти и на нощното каране, въведени са и нови фамилни карти.

Той посочи и оборудванията, които ще работят през сезона.

" Симеоновският въжен превоз работи всеки ден с работно време от 8:30 до 16:30 часа. Драгалевският въжен превоз ще работи събота и неделя и празнични дни с работно време от 9:00 до 16:30 часа.  Имаме подготвеност да пуснем " Витошко лале 1 ", " Витошко лале 2 ", когато има условия, дружно с влек " Черни връх ", също по този начин и влек " Помагалски " -  за тях също по този начин знаете, че би трябвало и натурален сняг да навали задоволително, тъй че да можем да подготвим пистата и трасето на влека. Имаме подготвеност и с двата влека в местността Меча поляна.  Също по този начин на ветровала ще работят и двете уреди ", добави Пеев. / Pik.bg

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР