Въпреки че сме склонни да споделяме много неща с другите,

...
Въпреки че сме склонни да споделяме много неща с другите,
Коментари Харесай

Силата на мълчанието: това, което другите не знаят, не може да бъде разрушено

 безмълвие

Въпреки че сме склонни да споделяме доста неща с другите, има такива, за които не би трябвало да описваме. Колкото по-бързо разберем това, толкоз по-добре. 

Всичко, което разказвате за себе си, може да бъде употребявано против вас. Ето за какво колкото по-внимателно хората, на които се доверявате, толкоз по-безопасен ще бъде животът ви като цяло. И в случай че преди сте получавали удар в гърба, то знаете какъв брой значим е верният асортимент на информацията, която смятате да споделите.

Ето 7 обстановки, когато е по-добре да си държим езика зад зъбите…

1. Финансовото ви състояние

Финансовото ви състояние касае единствено вас. Не е нужно да казвате на другите какво имате и какво не. Не е належащо да знаят нищо за наличието на портфейла ви, в случай че не оферират да ви оказват помощ.

2. Материалното ви имущество

Разбира се, няма нищо неприятно в това да покажете някои от нещата си, само че н би трябвало да се хвалите прекомерно. Ако знаят за вас прекалено много, хората ще намерят метод да се възползват от вас. Звучи тъжно, само че по този начин е организиран светът.

3. Проблемите ви във връзката (освен в случай че не става дума за насилие)

Въпреки че от време на време в действителност се нуждаем от поддръжка или съвет по отношение на връзката ни, не би трябвало да желаеме помощ. Понякога е по-добре да не казвате на никого за вашите проблеми.

Например, в случай че реакцията ви към случилото се в персоналния веи живот е била прекомерно бурна и по-късно в диалог с някой непосредствен другар посочвате като източник на всички неприятности колегата си, тогава това усещане към този момент не може да бъде изтрито от паметта, даже в случай че след това връзките ви с колегата се подобрят.

4. Личният ви живот

Разбира се, някои неща от персоналния ви живот могат да бъдат раказани на други хора, само че не всички наред. Ако не познаваме индивида задоволително добре, не трябва да се разкриваме.

5. Мечтите ви

Ако говорите за фантазиите си пред който ви падне, има огромен късмет да загубите мотивация да ги въплътите в действителност поради зародилото чувствто на мощно очакване в профил. Мнозина се отхвърлят поради това от своите фантазии, а вие не го желаете, нали?

6. Вашите положителни действия

Когато вършиме нещо положително за различен човек, го вършиме поради положителното си сърце. Не бива да го използваме, с цел да се издигнем в нечии очи.

7. Вашите недостатъци

Разбира се, може да разкажете на някои хора, само че не на всички. Колкото повече близките знаят за слабостите ви, толкоз по-голяма е вероятността да се възползват и да ви пречупят.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР