Въпреки че са готови на диалог с всички парламентарни формации

...
Въпреки че са готови на диалог с всички парламентарни формации
Коментари Харесай

Балабанов: Не е морално Петков или Василев да заемат поста премиер

Въпреки че са подготвени на разговор с всички парламентарни обединения с изключение на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " при догадка, че получат третия изследователски мандат за сформиране на кабинет, " ИТН " (ИТН) остават твърди в позицията си, че в такава управническа формула не би трябвало да участват Кирил Петков и Асен Василев.

" Дойде ли при нас мандатът, сядаме и преговаряме с всички като се изключи ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " за да има постоянен кабинет с ясна стратегия за явен интервал от време. За нас не е морално, несъмнено, постът министър-председател да бъде заеман от Кирил Петков или Асен Василев, разяснява в коридорите на Народното събрание депутатът от Има Такъв Народ Станислав Балабанов. Той въпреки всичко призна, че " топката е в полето на президента ".
 Политическа партия подготвени за разговор, само че държат Асен Василев да е министър председател
Политическа партия подготвени за разговор, само че държат Асен Василев да е министър председател

Мирослав Иванов не вижда причина да се огъват пред ултиматуми

И подчертава върху това, че представителите на Има Такъв Народ в последно време са станали доста по-диалогични за стабилизиране на политическата обстановка. " Ние с " Демократична България " се разбираме прелестно, както и с Българска социалистическа партия. А и както с доста сътрудници от " Продължаваме промяната ". Така че не виждам причина да не водим едни естествени диалози. ".
 Кабинет с мандата на Демократична България би спрял парцелирането на властта по министерства
Кабинет с мандата на Демократична България би спрял парцелирането на властта по министерства

Но би се опирал на управническата стратегия, която към този момент е формирана

" В последна сметка отговорен ще е този, който ще тласне страната към поредна политическа рецесия и избори . Единствените, които приказват в тази посока, с изключение на опозицията, са " Продължаваме промяната " и ще си носят следствията. Ако в последна сметка стигнем до избори, каквато е демократичната процедура, ще се явим на тях ", добави Балабанов.

Депутатът от Има Такъв Народ не изключи министър председател в подобен кабинет да е представител на Политическа партия, само че не и самите Кирил Петков или Асен Василев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР