Въпреки че Русия отрича използването на ирански дронове в бойните

...
Въпреки че Русия отрича използването на ирански дронове в бойните
Коментари Харесай

Британското разузнаване: С ирански дронове руснаците заместват намаляващите си запаси

Въпреки че Русия отхвърля потреблението на ирански дронове в бойните дейности против Украйна, а Иран отхвърля да е предоставял инструктори и безпилотни апарати на Москва, съветската войска продължава да употребява иранските Shahed-136 против цели в цяла Украйна. Такъв е изводът на английското министерство на защитата в ежедневното резюме на данните, постъпващи от разузнаването в Уайтхол.

 

Лондон проучва, че иранските дронове са мудни, шумни и летят на неголеми височини, с помощта на което са лесни за нацелване от стандартната Противовъздушна отбрана защита, а ВСУ обезврежда до 85 % от тези обекти.

 

Според разузнаването на Англия Русия употребява дроновете от Иран поради намаляващите ресурси на точно въоръжение с отдалечен обхват лично произвеждане.

 

В понеделник се навършват 8 месеца от началото на пълномащабното навлизане на Русия в Украйна и по данни на украинския общоприет щаб за това време Москва е изгубила на бойното поле към 68 хиляди души жива мощ, 2590 танка, 5295 БМП, 1673 артилерийски системи, 1370 дрона, 270 самолета и 245 хеликоптера, както и 16 кораба.

 

По данни на украинското командване за последното денонощие съперникът се пробва да удържи краткотрайно окупираните територии, да усъвършенства тактическата позиция, концентрира напъните си върху угнетяване на дейностите на Силите за защита в обособените посоки, като води нападателни дейности най-много по Бахмутското направление. Според наличната информация Руската федерация продължава да образова част от активизирания персонален състав на общовоенни полигони и в образователни звена за експертите от избрани специалности
 
През миналите 24 часа Силите за защита на Украйна са отблъснали офанзиви на руснаците в регионите обитаеми места Землянка и Чугуновка на Харковска област, както и Соледар, Бахмут, Андриивка, Клишчиевка, Новомихайливка, Марийнка, Невелске, Первомайск и Авдеевка на Донецките области. И през последното денонощие са траяли ракетните и въздушни удари от съветска страна по цивилната инфраструктура и жилищни здания – общо 2 ракетни и 28 въздушни удара, както и 65 обстрела с реактивни системи за залпов огън.

 

Украинското командване регистрира продължаваща опасност от ракетни и въздушни удари по обектите на сериозната инфраструктура на Украйна от територията на Република Беларус, в това число и посредством потреблението на ирански дронове камикадзета, изстрелвани от беларуска територия.

 

В същото време Институтът за проучване на войната концентрира последния си всекидневен доклад към изказванията на съветския министър на защитата Сергей Шойгу, че Украйна приготвя потреблението на т. н. мръсна бомба против Русия под подправен байрак. Руските пропагандисти употребяват интензивно тематиката в ефир, като убеждават съветската публика, че такава бомба фактически се приготвя, Москва знае къде е мястото и е подготвена да го унищожи преди „ да е подготвена бомбата “. С тази цел е бил и телефонният маратон на Шойгу, който в неделя звъня поредно на военните министри на Франция, Турция, Англия, а най-после и на американския си сътрудник Лойд Остин. Анализаторите от ISW считат, че ходът на Шойгу е опит за оказване на напън върху западните сътрудници на Киев за заплашване на НАТО и приемане на отстъпки посредством всяване на боязън диалози.

 

Източник: Оффнюз

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР