Въпреки че по принцип се опитва да пази неутралитет, поне

...
Въпреки че по принцип се опитва да пази неутралитет, поне
Коментари Харесай

"Барса" се включи в протеста срещу Испания

Въпреки че по принцип се пробва да пази неутралитет, най-малко на публично ниво, футболният клуб „ Барселона " този път се включи в дейностите на каталунските дейци за самостоятелност от Испания.

Клубът, който постоянно е бил знак на желанието за самостоятелност на каталунците, разгласи, че се причислява към общата стачка в самостоятелната област на 3 ноември.

„ ФК Барселона се придържа към позицията, насърчавана от Бюрото за народна власт и затова клубът ще остане затворен на следващия ден ", написа на профила на тима в обществената мрежа „ Туитър ".

В последните години „ Барселона " понесе много санкции от УЕФА поради пропагандирането на отделянето от Испания. Европейската централа строго не разрешава всевъзможен смес сред футбол и политика, поради което непрекъснато веещите се знамена на Каталуня и апели за разединение към този момент са донесли стотици хиляди евро санкции на клуба и даже предизвестия за отнемане от домакинство.

Отборът игра мач против " Лас Палмас " навръх 1 октомври, в деня на извършения референдум в региона, поради който обаче бе преценено, че има заплаха за сигурността и не бе позволена аудитория до " Камп Ноу ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР