Въпреки че огромният космически кораб Starship на SpaceX вече е

...
Въпреки че огромният космически кораб Starship на SpaceX вече е
Коментари Харесай

Илон Мъск възнамерява да изстреля космическия кораб Starship на SpaceX следващата седмица

Въпреки че големият галактически транспортен съд Starship на SpaceX към този момент е изцяло съединен и конфигуриран и чака изстрелване в базата Starbase в Тексас, изстрелването към момента не се е състояло. Ако всичко върви по проект, първият орбитален изпитателен полет може да се реализира до края на идната седмица.

Компанията се приготвя за знаменателния полет отдавна, като подготовката се е ускорила едвам в последно време. Миналата седмица на първата степен на ракетата-носител 7 беше инсталиран първообраз на транспортен съд 24, само че изстрелването, което съгласно известията е планувано за 10, 11 или 12 април, към момента не наподобява да се състои.
-->
В понеделник обаче шефът на компанията Илон Мъск съобщи в Twitter, че " Старшип " евентуално ще полети по-близо до края на третата седмица на април. Милиардерът не е показал точна дата, само че съгласно някои известия корабът може да излезе в космоса на 20-ти този месец. Известно е, че компанията към момента чака лиценз за изстрелване от Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати.

SpaceX създава кораба Starship за транспорт на товари и хора до Луната и Марс, както и в дълбокия космос. Очаква се всички детайли на галактическия транспортен съд да могат да се употребяват неведнъж и Илон Мъск е убеден, че той ще направи гражданска война в галактическите полети.

Първата степен на Super Heavy ще се задвижва от 33 мотора Raptor, а самият Starship ще получи шест от същите мотори. При изстрелването корабът ще има двигателна сила от съвсем 7500 тона, което го прави най-мощната ракета в историята. Рекордът се държи от ракетата Space Launch System (SLS) на американската организация НАСА, която обезпечава към 4 хиляди тона двигателна сила при изстрелване. Последната към този момент е дебютирала през ноември 2022 година по време на задачата Artemis I.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР