Въпреки че медицината е напреднала, понякога имаме нуждата да се

...
Въпреки че медицината е напреднала, понякога имаме нуждата да се
Коментари Харесай

7 неща, които можете да направите, за да се преборите със стреса

Въпреки че медицината е напреднала, от време на време имаме потребността да се освободим от напрежението незабавно. Понякога разрешението на проблемите ни е тъкмо пред очите ни. Следните трикове ще ви оказват помощ да се освободите от напрежението за по-малко от 5 минути:

1. Кубче лед върху засегнатия сектор.

Използването на леда е един от най-старите трикове, само че и изключително сполучлив, когато става дума за преборване на болката в някоя част от тялото ни. Помага при изгаряне, възпаления, отоци. Наложете леда на засегнатия сектор.

2. Масаж сред веждите.

Масажът сред веждите е метод да се освободим бързо и елементарно от напрежението и насъбраното напрежение.

3. Масаж на ушите.

Друга точка, която може да се масажира, с цел да се отърсите от напрежението, се намира в ухото. Върху ушната раковина се намират разнообразни нервни окончания и кръвоносни съдове, които образуват енергийни точки. Те могат да бъдат подтиквани посредством масаж, микроигли или семенца, залепяни с лейкопласт, като по този метод се влияе на целия организъм.

4. Да консумираме овесена каша.

Овесът е изключително потребна и питателна храна, която е добре да включим в ежедневния си режим. Сред минимум известните изгоди от овеса обаче е освобождението от напрежението. Причината е, че е прочут с богатото си наличие на магнезий и калий, които намаляват кръвното налягане и в същото време покачват равнищата на серотонин в организма. Това освен че ни освобождава от напрежението, само че също ни оказва помощ да се усещаме по-щастливи в дълготраен проект.

5. Да пием портокалов сок.

Витамин Це има редица изгоди за човешкия организъм, измежду които е и способността му да понижи равнищата на напрежението. Високите равнища на стрес се свързват с неналичието на витамин Це, по тази причина пробвайте да увеличите дневния му банкет. Един от най-лесните и приятни способи да го създадем, е като пием сок от портокал.

6. Да дъвчем дъвка.

Дъвченето на дъвка има редица изгоди за здравето, в това число намаление равнищата на стрес и напрежение. Според едно изследване дъвката спомага за намаление равнищата на стрес у участниците в опита.

7. Да поставил сол върху езика си.

Ако се стремим към бързо и елементарно събаряне на равнищата на напрежението, можем да сипем малко сол върху езика си. Този мъничък трик може да ни разсее от мисълта за напрежението, а и да ни накара да почувстваме жадност, което пък да ни подсети да пием вода.  

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР