Въпреки че котките могат да бъдат изключително пухкави и сладки,

...
Въпреки че котките могат да бъдат изключително пухкави и сладки,
Коментари Харесай

Породите котки с най-проклет характер

Въпреки че котките могат да бъдат извънредно пухкави и сладки, някои породи са склонни да имат малко по-тъмна страна. Тази публикация ще ви помогне да научите кои са едни от най-агресивните породи котки, които са известни с по-проклетия си темперамент и кои да избягвате, в случай че търсите любящ и гушлив домакински любим.

Сиамската котка

Това несъмнено е една от най-умните и красиви котки. Освен високата си просветеност, тези котки имат и феноменална памет, само че за жалост помнят и неприятните неща. Могат да бъдат избрани като „ злопаметни “. И в случай че сте им се скарали за някоя беля, те сигурно ще запомнят и ще намерят метод да си отмъстят.

Котка Сфинкс

Котките от порода Сфинкс са хиперактивни и се нуждаят от доста време за игра. Известни са и с това, че са необикновено интелигентни. Те са способни да учат трикове и да бъдат подготвени на къси команди. Високата просветеност на тази порода съчетана с неизразходваната им сила може да докара до това, котката да изрази неприятното си въодушевление с дращене и хапане. Тази порода имат потребност от непрекъснатото развлечение, с цел да се избегнат нападателни реакции от тяхна страна.

Бомбайска котка

Тъй като породата Бомбай е хибридна композиция, тези котки имат мощни черти в държанието си. Известно е, че са безстрашни и могат да проявят настъпателност. Те имат здрави и дребни до междинни тела, което значи, че могат да са изненадващо мощни за размера си. Подобно на сиамската и сфинкс котката, бомбайската котка изисква внимание от страна на стопанина си. Ако не получава нужното внимание има възможност да го покаже с агресивното си държание.

Бенгалската котка

Красивата четина на тази порода припомня, че те са диви по природа и това е по този начин, тъй като са композиция от леопард и домашна котка. Ако избирате тази порода за домакински любим би трябвало да се уверите, че са четвърто потомство бенгалски котки, с цел да сте сигурни, че са вярно опитомени. Те могат да развият поведенчески проблеми като мощно предпочитание за маркиране на територия или мощна експанзия, в случай че главните им потребности не са задоволени. Имат повече потребности от други породи котки, в това число и нужда от доста физически интензивности. Ако търсите мъркаща и поспалива котка, тази порода не е уместно за вас.

Котка Пикси фасул

Известно е, че тези котки са другарски настроени, което ги прави чудесни за домакински любим на фамилии с деца. Разбират се добре и с други домашни любимци. Котките от породата Пикси фасул, макар че наподобява видимо да не бъдат нападателни, те имат и своята тъмна страна, в случай че останат сами за прекомерно дълго време. Имат потребност от всекидневно внимание, тъй че в случай че ви се постанова да отсъствате постоянно от вкъщи си тази порода не е за вас.

Вижте ги в канала " Zoo Box " във vbox7:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР