Въпреки че единственото място, където можете да ги видите, е

...
Въпреки че единственото място, където можете да ги видите, е
Коментари Харесай

Ето защо трябва да държите сапун във всяка стая на дома си

Въпреки че единственото място, където можете да ги видите, е банята, сапуните имат доста приложения, които въобще не са свързани с хигиената. Времето ни накара да сменяем елементарните сапуни с някои течни разновидности или екстра ароматни блокчета, само че твърдият сапун постоянно ще бъде потребен заради някои от неговите характерни свойства.

Каква е въпреки всичко функционалността на сапуна?

Сапунът е задоволително адаптивен, с цел да надмине главната си функционалност за измиване. Можете да го употребявате както на закрито, по този начин и навън. Ако към момента държите сапун единствено в банята, би трябвало да знаете, че е страхотна концепция да има сапун във всяка стая на дома. Ако се чудите за какво, прочетете текста по-долу.

1. Ухапвания от инсекти

Ако ви тормозят ухапвания от инсекти, навлажнете калъпче сапун и разтрийте с него ухапаното място.

2.Против скърцане

За скърцащи порти, чекмеджета или подове, натрийте нов сапун върху съответната скърцаща зона (панти или релси).

 сапун срещу скърцане

3. Предотвратяване на запотяване

Запотяват ли ви се очилата? Почистете ги с малко изсъхнал сапун и избършете с чиста забрадка. Същият способ се употребява за попречване на запотяване на огледалото в банята.

 сапун срещу запотяване

4. За унищожаване на залепнали неща

Всичко, което се закачи, да вземем за пример за прозорците, можете да го „ намажете “ със сапун, с цел да може елементарно да се отстрани. Просто натъркайте със изсъхнал сапун.

5. Премахване на неприятните миризми

Вместо да употребявате ароматизирани свещи, освежете дрешника, чекмеджетата или куфарите си, като оставите сапун там, където желаете да мирише прелестно и свежо.

6. Премахване на петна

Ако имате жълти петна по яката или друго леке ​​върху дрехата, намажете петното със сапун и го оставете да престои, преди да го изперете в пералнята.

7. Градинарство

Отстранете инсекти, мишки и други вредители от градината с части сапун. Ако не знаете по какъв начин да отбраните градината си, разрежете парче сапун на половина и закачете всяка половина на железен кол, и ги поставете на тези места в градината, където вредителите се виждат най-често. Можете също да ги закачите на конец.

8. Тесни обувки

Кожата на обувките ви е твърда и ви убиват? Нанесете сапун върху частите, които предизвикват търкане, като горните вътрешни елементи и ъглите.

9. Смазване на метал

Преди да започнете да забивате пирони, намажете ги със сапун, с цел да ги смажете. Можете да извършите същото с други принадлежности, шевни игли и така нататък

 игли в сапун

10. Крампи на краката

Може да ви звучи като „ бабини деветини “, само че сложете изсъхнал сапун сред чаршафите, с цел да предотвратите крампи на краката през нощта. Хората, които са пробвали този трик се кълнат, че работи!

11. Използвайте го за маркиране

Ако би трябвало да маркирате линиите на рязане, до момента в който шиете, използвайте сапун вместо креда или маркер.

 сапун вместо креда

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР