Въпреки че анулирането на полети е извън вашия контрол, има

...
Въпреки че анулирането на полети е извън вашия контрол, има
Коментари Харесай

Осем начина да избегнете опашките на летището по време на почивка

Въпреки че анулирането на полети е отвън вашия надзор, има някои стъпки, които можете да предприемете, с цел да бъде пътуването безпрепятствено.

Независимо дали сте изпитали изнервеното чувство от дългите опашки на летището и анулираните полети или не, евентуално се притеснявате за бъдещо странствуване в чужбина.

Но има способи да успехите тълпите и да увеличите възможностите си всичко да върви безпрепятствено. Освен че ще намалите времето и напрежението от пътуването, идващите препоръки могат да ви спестят и пари.

Избягвайте учебните ваканции и формалните празници

Ако можете, избягвайте да резервирате пътуването си по време на учебни ваканции и публични празници. Това освен понижава риска да бъдете хванати в хлопката на дълги опашки на летището, само че също по този начин бихте могли да спестите пари с по-ниски цени за полети и хотели отвън тези пикови интервали.

Много европейски дестинации са претрупани по време на учебната лятна почивка. Резервирайте през септември и се насладете на плажа единствено за себе си.

Летете заран и проверете Гугъл преди резервация

Установено е, че статистически е по-малко евентуално утринните полети да бъдат анулирани, защото проблемите и произлизащите от тях анулации нормално се натрупват денем. А опитните пасажери знаят, че някои съответни направления е по-вероятно да бъдат анулирани от други.

Преди да резервирате, потърсете в Гугъл маршрутите на полетите и самолетните компании, с цел да разберете кои са най-често отменяни.

Пътувайте единствено с ръчен багаж

Ако можете да пътувате единствено с ръчен багаж, това е една опашка по-малко, на която би трябвало да стоите на летището. Просто се регистрирайте онлайн и отидете напряко на митническото гише. Нещо повече, няма да се постанова да се тревожите и да чакате, с цел да видите дали вашият куфар е изгубен.

Ако в действителност не можете да избегнете чекирането на багаж, дръжте всички значими медикаменти, ключове и документи в ръчната си чанта. Също по този начин е добра концепция да опаковате облекла за промяна в ръчния си багаж, ако куфарът ви изчезне.



Явете се в точния момент, не по-рано

Разбираемо е, че доста пасажери идват на летището часове преди да би трябвало да дойдат от боязън да не се забавят. Но това единствено налива масло в огъня, като утежнява опашките и задържа пътуващите с по-ранни полети. Ако сте на дълга опашка за инспекция и се притеснявате, че може да изпуснете полета си, кажете на член на личния състав и помолете да бъдете преместени при започване на опашката.

Пазете автобусни билети или нещо, което потвърждава, че сте пристигнали в часа, предложен от летището, защото това ще ви би трябвало, в случай че изпуснете полета си и би трябвало да прибегнете до застраховката.

Бъдете проведени

Не желаете да сте индивидът, който стои с чанта при започване на опашката за инспекция, пробвайки се да раздели течности и електроника. Малко организация преди този момент ще направи процеса по-гладък. Преди да тръгнете към летището, поставете течностите си в транспарантен найлонов плик и ги дръжте покрай горната част на ръчния си багаж, с цел да можете да ги извадите бързо.

Ако можете, избягвайте да носите колан или нещо друго, което би трябвало да се смъкна, с цел да преминете през скенера. Докато сте на опашката, можете също да извадите преносимия компютър си и всяка друга електроника, която се нуждае от сканиране настрана, с цел да спестите време, когато пристигна вашият ред.

Резервирайте пакетна отмора с еластичен туроператор

Ако занапред ще избирате пътуването си, предлагаме да го резервирате като пакетна отмора с оператор с добра гъвкава политика. Ако се случи нещо, може да сте сигурни, че ще получите възобновяване на сумата или ще можете да пренасрочите датите.



Направете застраховка за пътешестване незабавно щом резервирате почивката си

Тъй като туристическата промишленост минава през много плевел интервал, предлагаме да извършите застраховка за пътешестване незабавно щом резервирате. По този метод сте предпазени от всички промени, закъснения или анулации, направени преди заминаването, както и по време на пътуването ви.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР