Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са извършили 263 атаки срещу

...
Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са извършили 263 атаки срещу
Коментари Харесай

От 4 юни насам руската армия е отблъснала 263 украински атаки

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са направили 263 офанзиви против съветски позиции от 4 юни насам. Това заяви министърът на защитата Сергей Шойгу на 20 юни.

" Благодарение на способените и самопожертвователни дейности на нашите елементи всички те бяха отблъснати, врагът не доближи задачите си ", уточни той.

По думите на Шойгу украинските войски не престават да вършат опити за нахлуване в южните посоки на Донецк, Запорожие и Донецк.

" По този метод киевският режим ангажира огромен брой западни оръжия и елитни формирования, чийто персонален състав е подготвен от експерти на НАТО ", акцентира Шойгу.

Председателят на придвижването " Ние сме с Русия " Владимир Рогов заяви, че съветските сили са отблъснали нови офанзиви на украински опълченци в направление Орехово в Запорожка област. Всички набези са били отблъснати.

Същия ден ръководителят на пресцентъра на групировката Олег Чехов съобщи, че бойците на групировката " Восток " са удържали настъплението на украинските въоръжени сили в южното направление на Донецк. Там са били унищожени бойни бронирани машини и бойни патрони на украинските въоръжени сили.

Специалната интервенция за отбрана на Донбас, която Владимир Путин разгласи на 24 февруари 2022 година, продължава. Решението беше взето на фона на утежняване на обстановката в района поради обстрела от страна на украинските военни.

Инфо: iz.ru

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР