Въоръжените сили на Украйна удариха реските окупатори в района на

...
Въоръжените сили на Украйна удариха реските окупатори в района на
Коментари Харесай

Украинските сили удариха рашистите в Чернобаевка, загубите им се уточняват

Въоръжените сили на Украйна удариха реските окупатори в региона на Чернобаевка (Херсонска област). Загубите на врага се прецизират. Врагът не престава да пробва нахлуване в Източната оперативна зона като главните му старания са съсредоточени по посока на Донецк. Това оповестява Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна.

По Слобожанското направление съветските агресори се пробват да спрат настъплението на украинските военни на север от Харков и да предотвратят достигането им до украинско-руската граница. Врагът готви нахлуване към град Изюм.

На Авдеевското направление рашистите понасят тежки загуби в жива мощ и техника и се отдръпват.

На Волинското и Полеско посоки съперникът не организира дейни военни дейности. Определени подразделения на ВСУ (до 7 батальона) не престават да прикриват сектор на украинско-белоруската граница.

По посока на Северското направление съперникът ускорява контрола в сектора ма украинско-руската граница в Брянска и Курска области и организира демонстрационни дествия, с цел да спре подразделенията на украинските сили за защита. Има възможност за обстрел и ракетно-бомбени удари от съветска територия по тези региони.

В региона на Харков врагът концентрира главните си старания в посока на удържане на позиции и недопускане на напредване на украинските войски по посока на границата на Украйна с РФ.

В региона на Славянск дейни бойни дейности не се водят, врагът се пробва да попълни забележителните загуби измежду своите подразделения.

Руските нацисти са обстрелвали с артилерия гражданска инфраструктура в региона на селищата Довгенькое, Руськие Тишки, Терновая и Петровка. Врагът прави въздушно разузнаване благодарение на бойни дронове " Орлан-10 ".

По Донецкото направление рашистите правят обстрели с целия набор въоръжение, с което разполагат, с цел да нанесат загуби на украинските войски и да разрушат фортификационни уреди.

На Североденцкото и Новопавловското посоки дейни бойни дейности не се организират, врагът се пробва да нанесе огнево проваляне на украинските войски.

В Мариупол рашистите не престават масираните артилерийски и авиационни удари. Използват се неразрешени фосфорни запалителни снаряди 9M22C с термитни пластове. Температурата на горене е към 2-2 500 градуса по Целзий. Изгарянето е съвсем невероятно да се спре.

" Мариупол. Азовстал ". Отново - от небето, от морето, от земята. Вчера окупаторите за първи път използваха запалителни или фосфорни бомби против бранителите на Мариупол (заключението ще оставим на специалистите) ", заяви съветникът на кмета на града Петро Андрюшченко, представен от УНИАН.

" Адът се издигна на земята. За Азовстал. Невероятно е по какъв начин нашите бранители се държат ", добави той и разгласява видеоклип от Азовстал.

На Донецкото и Луганско посоки за миналото денонощие украинските бранители са отблъснали 17 офанзиви на врага, унищожени са 3 танка, 1 артилерийска система, 6 единици бронирана техника и 1 автомобил.

Поразени са 11 въздушни цели - 2 хеликоптери (Ка-52 и Ми-28), 7 бойни дрона и 2 крилати ракети.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР