Въоръжените сили на Украйна трябва да имат значително преимущество на

...
Въоръжените сили на Украйна трябва да имат значително преимущество на
Коментари Харесай

Зеленски: За да започнем настъпление ни е нужно да имаме 10 пъти повече техника и хора

Въоръжените сили на Украйна би трябвало да имат доста предимство на бойното поле. " За да настъпваш, би трябвало да имаш 10 пъти повече техника и хора. Желанията ни са огромни, само че техниката, която иаме е малко. Не можем да се придвижваме прекомерно мощно напред. Докато не получим задоволително военна техника, ще ни бъде комплицирано да действаме, ще имаме по-големи загуби, а хората за мен са приоритет ", отбелазва в изявление за " Financial Times " украинският президент.

Зеленски прибавя, че западните страни би трябвало да са заинтригувани в това да поддържат Украйна. Никакви подмолни диалози не би трябвало да има, уверен е украинският президент. Той акцентира, че никой държавен водач не трябва да чака, че украинците ще отслабят позициите си.

" Някои си мислят, че е нужно да се изчака малко и Украйна ще се изтощи стопански и инфраструктурно, а тогава ще е по-лесно да й се внушат всякакви неща, предизвестява Зеленски.

По думите му, Украйна в никакъв случай няма да падне до такава степен. " Загубихме прекалено много хора, с цел да стартираме в този момент с лекост да предаваме територии ", заключава Зеленски.

Той още веднъж обръща внимание, че с цел да стане по-близка успеха над Русия е нужна по-мощна политика на наказания против държавата-агресор. Санкциите могат да накарат Русия да седне на масата за договаряния като изостави обичайна за нея ултимативна позиция.

Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР