Въоръжените сили на Украйна са влезли в обсадения град Лиман

...
Въоръжените сили на Украйна са влезли в обсадения град Лиман
Коментари Харесай

ВСУ влезе в обкръжения Лиман. Развяха украинското знаме на входа на града - Свят

Въоръжените сили на Украйна са влезнали в обсадения град Лиман в Донецка област. Това може да се разбере от разнообразни видеа в обществените мрежи. Кадрите, които се чакаха от няколко дни, бяха споделени и от началника на кабинета на Володимир Зеленски Андрий Ермак.

????????
— Andriy Yermak (@AndriyYermak)
На тях се виждат бойци от десантно-щурмовите войски на ВСУ, които споделят:

" 1 октомври. Разгръщаме нашето държавно знаме и го издигаме на наша земя в Лиман. Това ще си остане Украйна. "

Върху знамето има сложени стотици подписи.

Засега публично удостоверение на тази информация няма нито от украинска, нито от съветска страна.

По-рано стана ясно, че под блокада са, на които командването отхвърли да се изтеглят. Обръчът към руснаците се стяга, а УНИАН удостовери, че съветските войски са изцяло обсадени и пътят за оттегляне е кръстосан. Съобщението пристигна от представителят на Източната група войски Сергей Черевати.

" Руската формация в региона на Лиман е обкръжена. Населените места Ямпол, Новоселовка, Шандриголово, Дробишево и Ставка са освободени и там не престават ограниченията за стабилизиране ", сподели Черевати.

" Die hat nach eigenen Angaben tausende russische Soldaten in der strategisch wichtigen Stadt in der Region eingekreist. Einige Soldaten versuchten, der Einkesslung zu entfliehen, sagt ein Sprecher des ukrainischen Militärs. "
— Alex????owitsch???????? (@agolubowitsch)
Говорителят на източната формация на Въоръжените сили на Украйна Сергей Череватий съобщи по време на народен ефирен маратон на 1 октомври, че 5000-5500 съветски бойци, доброволци, както и мобилизирани поданици на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национални републики може да са били обкръжени в региона на Лиман.

Според Череватой през последните дни украинските въоръжени сили са освободили пет обитаеми места към града - Дробишево, Новоселовка, Ставки, Шандрихилово и Ямбол.

Украинското командване към момента не е съобщило за завладяването на Торское, за което съгласно известията се борят и двете страни, тъй че съветската формация в Лиман към момента не е в цялостно, а в оперативно обграждане. Ако украинските въоръжени сили завладяват Торское и пресечен автомагистралата Лиман-Кремина, съветските бойци в Лиман ще се окажат в цялостно обграждане.

Сергей Черевати съобщи, че обособени групи съветски военнослужещи са правили опити да се измъкнат от Лиман, само че тези опити са били " не изключително сполучливи " с помощта на дейностите на украинските военни.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР