Въоръжените сили на Украйна официално потвърдиха нови удари по Антоновския

...
Въоръжените сили на Украйна официално потвърдиха нови удари по Антоновския
Коментари Харесай

Стратегически удар! Украинските сили разбиха на парчета ключовия Антоновски мост

Въоръжените сили на Украйна публично потвърдиха нови удари по Антоновския мост в региона на Херсон.

" Антоновският мост е едно от транспортните посоки, които руснаците се пробват да възродят, само че осъзнаха, че такава структура не може да бъде закърпена с кофа бетон, изисква много обилни поправки и софтуерни процеси. Ето за какво ние направляваме и подсещаме за нашето наличие отдалечено ", сподели на брифинга представителят на ОК " Пивден " Наталия Гуменюк.

Очевидци оповестяват, че след новите удари един от секторите на моста се е срутил, а останките са стигнали до село Антоновка, което се намира наоколо. " Казва, че са го изпепелили на половина. Моста го няма към този момент. Пръсна се на части ", разгласи Гуменюк.

В рамките на няколко часа след нахлуването Русия разположи командоси на летище " Антонов ", товарна база северно от Киев, с цел да обезпечи въздушен мост за светкавична офанзива на столицата. В рамките дневно украинците унищожиха елитните съветски десантчици и унищожиха пистата за кацане. Въпреки че съветските бронирани колони в последна сметка доближиха северните околности на Киев, неуспехът да се обезпечи работещо въздушно летище през първия ден спомогна за неуспеха на проекта на Москва за бързо завладяване на столицата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР