Въоръжените сили на Съединените американски щати имат много иновативни проекти,

...
Въоръжените сили на Съединените американски щати имат много иновативни проекти,
Коментари Харесай

САЩ създават супервойници

Въоръжените сили на Съединените американски щати имат доста новаторски планове, с които целят постигането на доминация в международен мащаб. Един от тях е основаването на супервойници, написа уеб сайтът We Are The Mighty.

Капитан Америка и Железният човек имат конкуренция в лицето на американската войска, която желае да усъвършенства военнослужещите си и тяхната екипировка.

Една от технологиите, които ще оказват помощ това да стане действителност, са бронираните облекла. Армията ще размени тежката ризница с доста по-ефирна, основана от специфични влакна. Резултатът ще е дреха, която не се разграничава от естествените, само че за сметка на това ще защищава от патрони.

Други стъпка е синтетичната кръв. Пентагонът създава тази технология, която е формирана от нанодиаманти, които ще играят ролята на червени кръвни телца. В тях ще се складират дребни въздушни резервоари, които ще разрешат на бойците да бъдат доста по-ефективни под вода.

Бионичните ботуши също са упорит план на Щатите. Те ще разрешат на бойците да са доста по-издръжливи, изразходвайки в това време доста по-малко сила. Имунизацията срещу болежка е друга стъпка към превръщането на редовия боец в супервойник.

Правителствената организация към министерството на защитата DARPA се занимава с развиването на новите технологии за задачите на армията. DARPA работи и по план, който ще разреши на бойците да останат будни доста по-дълго време. Не е изключено и въвеждането на телепатични технологии в армията.

Мекият екзоскелет пък е различен упорит проект, който ще направи американските бойци доста по-издръжливи. Накрая, само че не на последно място, са обувки и ръкавици, с които супервойниците ще могат да се придвижват по отвесни и гладни повърхности.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР