Въоръжените сили на Киев са подготвяли военна агресия срещу (проруските

...
Въоръжените сили на Киев са подготвяли военна агресия срещу (проруските
Коментари Харесай

Русия твърди: Украйна е готвела нападение над Донецк и Луганск

" Въоръжените сили на Киев са подготвяли военна експанзия против (проруските разколнически формирания в Източна Украйна) Донецка и Луганаска национални републики (ДНР и ЛНР) ", съобщи РИА Новости.

Според формалния представител на съветското военно министерство генерал-майор Игор Конашенков ведомството му е завладяло секретни документи на Националната армия на Украйна (военизирано поделение под командването на МВР). " В наше разположение попадна заповед, подписана от командира на Националната армия на Украйна Николай Балан на 22 януари 2022 година В нея се подрежда да се започва съсредоточаване на жива мощ и техника в регионите, граничещи с ДНР и ЛНР и да се стартира подготовка и осъществяване на военна експанзия против двете републики. Операцията е била планувана за месец март ", сподели високопоставеният боен.

" В различен документ се обръща внимание върху психическата подготовка на персоналния състав и мотивирането му за водене на дейни бойни дейности ", съобщи още Конашенков.

По думите на военния: Въпросните документи оборват всички изказвания на режима в Киев, че Украйна е нямала проекти за нахлуване против ДНР и ЛНР, написа novini.bg.

" Засега не можем да хвърлим светлина върху въпроса до каква степен Съединени американски щати и НАТО са имали пръст в подготовката на украинската интервенция против Донбас. В същото време обаче ние разполагаме с данни, че американски и английски военни инструктори са обучавали бойци от Националната армия на Украйна ", сподели още генерал-майорът.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР