Въоръжени мъже в Нигерия убиха най-малко 200 души при множество

...
Въоръжени мъже в Нигерия убиха най-малко 200 души при множество
Коментари Харесай

Около 200 души са убити при нападения в северозападна Нигерия

Въоръжени мъже в Нигерия убиха минимум 200 души при голям брой набези тази седмица в северозападния щат Замфара в Нигерия, сподели представителка на държавното управление пред Агенция Франс Прес в неделя. „ Над 200 души бяха заровени през днешния ден поради набези на бандити. Ние сме доста натъжени от това непрекъснато настъпление... и също по този начин се тревожим за разселените лица, които бягат със стотици от своите местожителства “, сподели говорителката на министъра по филантропичните въпроси Садия Фарук.

В събота четирима поданици в същия щат споделиха пред организация Франс прес, че въоръжени лица, считани от локалните поданици за бандити, са умъртвили минимум 140 души при голям брой набези тази седмица. „ Погребахме общо 143 души, убити от бандитите при офанзивите “, сподели единият от четиримата източници Баларабе Алхаджи, водач на общността в едно от засегнатите села в щата Замфара. " Франс прес " посочи тогава, че тази информация не може да се удостовери публично, само че в този момент потвърждението е към този момент факт, въпреки да има разлики в числата. Все още не е ясно дали убитите 200 локални поданици са част от починалите 143 души или са нови жертви на бандитските изстъпления.
БГНЕС напомня, че в тази част на страната върлуват както бандити, по този начин и ислямисти от терористичната формация „ Боко харам ”, която е свързвана с „ Ислямска страна ”.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР