Въоръжени мъже убиха вчера най-малко 60 цивилни в Югозападен Нигер,

...
Въоръжени мъже убиха вчера най-малко 60 цивилни в Югозападен Нигер,
Коментари Харесай

Най-малко 60 души са убити при нападения в Нигер

Въоръжени мъже убиха през вчерашния ден минимум 60 цивилни в Югозападен Нигер, оповестиха през днешния ден локалните управляващи, представени от " Ройтерс ". Нападателите са атакували три села в региона Тахуа на границата с Мали. Източник от силите за сигурност упрекна за офанзивите групировката " Ислямска страна " (ИД), чийто локален клон работи в региона.

Алфузази Исинтаг, кмет на Тилиа, общината, в която се намират трите села, съобщи пред " Ройтерс ", че има близо 60 убити, само че броят на жертвите може да нарасне. Местен старейшина, изискал да остане неизвестен, допусна, че броят на убитите може да е към 70 души.

Поредния изблик на принуждение е част от по-големия проблем със сигурността в западноафриканския район Сахел, където работят екстремисти, свързани с " Ал Кайда ", ИД и етнически милиции.

Вчерашните офанзиви може да са възмездие за неотдавнашните арести на хора, обвинени в принадлежност към въоръжените групировки в райна, сочи отчет на филантропични организации, настоящи под управлението на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците. Неизвестни нападатели убиха 58 селяни в близкия регион Тилабери предишния понеделник.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР