“Ваня Григорова влезев едно люлинско разделение на бедни и богати,

...
“Ваня Григорова влезев едно люлинско разделение на бедни и богати,
Коментари Харесай

Васил Гарнизов по Дарик: Терзиев заби кол в сърцето на вампира, като се извини от името на потомците на ДС

“Ваня Григорова влезев едно люлинско разделяне на небогати и богати, което може би проработи за част от колебаещите се гласоподаватели, само че като цяло не даде това, което чакаха ”. Така отговори политологът Васил Гарнизов на въпрос на водещия на “Стълбището ” Константин Вълков дали Григорова е влезнала в капан, като се е пробвала, съгласно някои анализатори, да раздели хората на служащи и селяни, и на хайлайф.

“Капан е доста мощна дума, само че влезе в известно несъгласие. Сравнявам резултатите от втори тур на Ваня Григорова и втори тур на Мая Манолова (*бел.ред. На предходните кметски избори в София Манолова беше на балотаж с Йорданка Фандъкова) ”, сподели още Гарнизов и пресметна, че Григорова е била с 20 000 гласа по-малко от Манолова.

Той изясни това по този начин: “Мая Манолова не ускори толкоз доста работническо-селската изразителност против елита, джентълмените и хората от центъра на София и тя стоеше и по-кметски. Проблемът на кмета, както и при президента, е, че би трябвало да бъде малко закостенял и да се придържа към центъра. Тя може да е вляво от центъра, само че би трябвало да балансира с няколко топки - една с центристки послания и една по-шарена.Като накзателна топка в боулинга - ще хвърли и ще опустоши всички фигури в улея, които пречат на добруването на бедните хора. Но единствено с едната не става. Видял съм го с очите си, че същинските кандидат-кметове са си казвали “Чакай малко, това не е просто политическа платформа, това е поръчка за огромно политическо бъдеще и крайните левичарски разбирания плашат умерения гласоподавател ”.

Във връзка с определението “жълтопаветници ”, Гарнизов съобщи, че това е дума, основана от силите, които се опитваха да държат България в проруска посока. “Това много се разминава с това, което виждаме в българския политически живот. Това не ни води към по-добро схващане за това какво се случва в България. На мен ми е ясно, че всеки се е прикачил към някаква идеология, има вяра в нея, привързал се е към някакви думи и счита, че тези думи му носят политически облаги. Това, което става в София, не е борба сред жълтопаветници и люлинчани, или сред софиянци и перничани ”, проучва Гарнизов.

За държанието на Григорова и метода ѝ на изложение, той сподели: “На разнообразни срещи Григорова е била малко по-остра и нападателна. Сега просто новите ѝ думи, в деня след изборите, усилиха чувството, че тяне е била подобаващият човек за подобаващото място. От това би трябвало да е доста щастлива госпожа Нинова, която нееднократно е предупреждавала софийската организация, “Внимавайте, тази жена ще ви издъни ”. Не тъй като е политически неправилна, а тъй като е човешки невъзпитана.Когато не можеш да си сложиш спирачка на езика, можеш и да се простреляш ”, заключи анализаторът.

Препратките и асоциирането на Терзиев и Григорова с Държавна сигурност и държавна благосъстоятелност (от статус на претендента на ГЕРБ Антон Хекимян) Гарнизов разяснява по този начин: “Единната държавна благосъстоятелност и единната Държавна сигурност, която да пази единната партия и единна благосъстоятелност - тези знаци не можем да ги изхвърлим от нашата памет, тъй като тогава доста ще се оголим. Принудително ще почистим нашето минало от нашето прекарване, от нашия опит. В тази акция обаче тези два признака бяха сложени по един напълно друг, да не кажа ненапълно манипулативен метод. Самият Васил Терзиев не е Държавна сигурност, само че има фамилна обремененост. Самата Ваня Григорова не е номенклатура, която да е захлебила от единната държавна благосъстоятелност и при нея това е малко външно привнесено. При Васил Терзиев - той безусловно заби прът в сърцето на вампира, когато като някой от тези среди, потомците на Държавна сигурност, реши да се извини. Когато се извини от името на потомците, разтресе държавната сигурност и тя се обърна против него. Ключови представители в акцията против него бяха хора, които имат досиета на доносници. Той по-късно банализира леко посланието си, казвайки, че всяка страна има своя Държавна сигурност. Което си е посланието на Държавна сигурност при започване на постсоциализма ”.

“Г-жа Нинова може да се похвали с избрани политически облаги от изборите. Тя персонално може да се похвали. Докато управлява апарата, който ръководи, тя може да прибира всичките политически облаги, само че тъй като е интелигентна, ги разделя и хвали хората по места ”, сподели Гарнизов за обстановката в Българска социалистическа партия след изборите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР