Ваня Григорова от КТ Подкрепа заяви пред БНТ, че въвеждането

...
Ваня Григорова от КТ Подкрепа заяви пред БНТ, че въвеждането
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Въвеждането на брутна минимална работна заплата е престъпление срещу работниците

Ваня Григорова от КТ " Подкрепа " съобщи пред Българска национална телевизия, че въвеждането на брутна минимална заплата, която да включва и клас прослужено време, е опит да се понижи минималното заплащане у нас. Тя назова това закононарушение против служащите.

" Брутна минимална работна заплата - такова животно няма. Човек да получава 850 лева, като в нея са включени всички добавки? Така няма да знаем по какъв начин да я определим, тъй като стажът на всеки е друг. Това е опит да се понижи минималната работна заплата и то в най-тежкия интервал. Лицата на тези, които гласоподават това в пленарна зала, ще бъдат развявани на всички места, тъй като това е закононарушение против българския служащ ", уточни Григорова.

Според Васил Велев от Асоциация на индустриалния капитал в България въвеждането на брутна минимална работна заплата ще вкара ред в системата. Според него сходна процедура съществува в доста европейски страни. От работодателската организация не са съгласни с настояването на синдикатите за минимална заплата от 850 лева, която да не е брутна.

" Сега има доста минимални заплати, а с взимането на такова решение, ще има една и тя включва всички доплащания с непрекъснат темперамент. Не е правилно че няма такова разбиране. При тази минимална работна заплата, която се спряга сега, 10 стопански действия ще имат междинна заплата, по-ниска от минималната - измежду тях хотели, пчеларство, произвеждане на дървен материал и облекло, действия в земеделието. И там всички ще получават по равно като в лагери при военния комунизъм. 620 000 души ще работят в браншове, в които минималната работна заплата ще е по-висока от междинния застрахователен приход. Това е безумство ", сподели Велев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР