Външното министерство на Иран приветства решението на Върховния съд на

...
Външното министерство на Иран приветства решението на Върховния съд на
Коментари Харесай

Иран: Решението на ООН за американските санкции показва, че Техеран е прав

Външното министерство на Иран приветства решението на Върховния съд на Организация на обединените нации, който разпореди на Вашингтон да отстрани глобите върху филантропичните артикули, и го одобри като " явен знак, че Иран е прав ".
Решението на Международния съд " един път вечно демонстрира, че американското държавно управление ден след ден става все по-изолирано ", се споделя в изказване на Министерството, представено от AFP.
Припомняме, че Международният съд в Хага (МСХ) разпореди Съединени американски щати да вдигнат глобите за „ филантропични артикули “ против Иран, които президентът Доналд Тръмп още веднъж наложи, откакто Вашингтон се отдръпна от нуклеарната договорка.
Единодушно магистратите от МСХ отсъдиха, че Вашингтон „ би трябвало да отстрани по собствен избор всички спънки, произлизащи от ограниченията, оповестени на 8 май, за свободния експорт в Иран на медикаменти и медицински произведения, хранителни и селскостопански артикули ", както и елементи на самолети, уточни арбитър Абдулгави Ахмед Юсуф.
Тръмп пусна първият кръг от наказания против Иран през август, откакто излезе през май от една историческа договорка, ориентирана към ограничение на нуклеарните упоритости на Техеран, за смут на европейските си съдружници. Вторият кръг от наказателни ограничения бе очакван да влезе в действие през ноември.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР