Външното министерство на Франция обяви, че е привикало шарже д`афер

...
Външното министерство на Франция обяви, че е привикало шарже д`афер
Коментари Харесай

Франция смъмри шарже д'афер на Израел

Външното министерство на Франция разгласи, че е привикало шарже д`афер на Израел в Париж поради " навлизане " на израелски спецчасти в неин културен център в Йерусалим , оповестява " Франс прес ".

В рядко срещани дейности, израелската полиция е проникнала в постройката през вчерашния ден, с цел да приключи събитие с присъединяване на женска асоциация, която съгласно Израел е спонсорирана или финансирана от Палестинската автономност .

Дипломатически източник съобщи, че генералният консул на Франция неотложно е протестирал против нахлуването на полицията в културния център в Източен Йерусалим, който Израел окупира през 1967 година, което и до момента не е прието от интернационалната общественост.

" Такива дейности са съществено и недопустимо нарушаване на действието на нашата културна мрежа в Йерусалим ", се акцентира в изказване на френското външно ведомство.

Оттам прецизираха, че шарже д`афер на Израел е бил привикан, с цел да изясни пред френските управляващи дейностите на израелската полиция.

" Франция има намерение да поддържа и развива своите дълбоки и дългогодишни връзки с палестинското гражданско общество ", прибавят от министерството.

Френското консулство не можа да удостовери през вчерашния ден дали женската асоциация в действителност е била финансирана от Палестинската автономност, като Израел счита, че всички нейни действия в Йерусалим са противозаконни.

Но палестинците, които е трябвало да вземат участие в събитието, обявиха, че изказванието на Израел не било правилно .

" Това беше събитие, обвързвано с Деня на майката " и за продажба на произведения, направени от дамите от Йерусалим, сподели една от дамите.

Подобни събития се организират съвсем всеки месец.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР