Външният министър Теодора Генчовска не е подписала нотата, която беше

...
Външният министър Теодора Генчовска не е подписала нотата, която беше
Коментари Харесай

Актът за изгонването на руските дипломати може да е невалиден

Външният министър Теодора Генчовска не е подписала нотата, която беше връчена на съветския дипломат Митрофанова за изгонването на 70 съветски дипломати до 3 юли, заяви Епицентър.бг.

Нотата е подписана от нейната заместничка Ирена Димитрова, която няма право на това, и отново от нея е връчена на Митрофанова. Единствено външният министър може да узакони подобен документ с подписа си. Т.е. няма " решение на българската страна “, за което е била известена Митрофанова, има фалшификат.

А както разгласи Корнелия Нинова, и Министерският съвет не е взимал такова решение. Още тази заран и прокуратурата заяви до медиите, че не е постъпвал отчет от службите за осъществяване на " нерегламентирана активност “ от страна на руснаците, Гешев е научил за случилото се от медиите. Новината е изненадала и президента Радев, който е на посещаване в Мадрид. За всеки от 70-те би трябвало да има съответни доказателства, че е правил " шпионска активност “, каквато разгласи министър председателят Петков. Накратко - има всички учредения да бъде оповестено за недействително и преди 3 юли да бъде анулирано така наречен решение за изпъждане на 70-те.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР