Външният министър на РС Македония Буяр Османи хвърли бомба. Разкри

...
Външният министър на РС Македония Буяр Османи хвърли бомба. Разкри
Коментари Харесай

Разкритие от Османи! Кой пали искрите между София и Скопие

Външният министър на районен съд Македония Буяр Османи хвърли бомба. Разкри кой пали искрите сред София и Скопие.

Русия е една от страните, които имат интерес да поддържат споровете в района, с цел да може по-лесно да упражнява въздействие. В този смисъл последната ескалация сред България и Северна Македония ще бъде добре пристигнала за доста трети страни, които ще видят късмет тук да бъде поддържан един непрестанен спор, акцентира Османи.
-->
В изявление за Радио Свободна Европа той призна, че няма директна информация, че съветското разузнаване „ подкопава ” българо-македонските връзки.

„ Нямам такава директна информация, само че трети сили имат интерес да поддържат живи споровете в този район, в миналото замразени, за да оказват по-лесно въздействие в нашия район – това към този момент е познато от историята и това въздействие сме го виждали с друг интензитет в разнообразни интервали освен сред България и Северна Македония, само че и въобще на Западните Балкани. Вероятно последната ескалация ще бъде добре пристигнала за доста трети страни, които ще видят в нея късмет за поддържане на един непрестанен спор. Дали това е в наш интерес? Не съм склонен ”, съобщи Османи.

Той отхвърли да разяснява аргументите, заради които българският дипломат в страната беше изтеглен за съвещания в България.

„ Ако това е обвързвано с случая в Охрид, бих го оценил като диспропорционална реакция, защото това преди всичко е обособен случай, за който страната предприе всички вероятни ограничения. Нападателите бяха разпознати незабавно, единият е в ареста, президентът, министър председателят и министърът на външните работи го осъдиха незабавно. Аз отидох в София, изразихме това, което страната би трябвало да покаже по отношение на наш жител, тъй че в действителност не виждам връзка сред този случай и реакцията ”, акцентира външният министър.

Според него от обособен случай не може да се вършат генерални заключения и изводи за това по какъв начин страната се отнася към общностите.

„ Република България влиза в избирателен развой. Те имат избори на 2 април, а към този момент две години няма постоянно държавно управление и това е един утежнителен фактор. Обикновено изборите усложняват сензитивните въпроси и не дават опция за дипломация, с цел да си свършат както би трябвало работата тези, които би трябвало да поддържат връзка. За страдание, у нас също има политиканстване в тази посока, по тази причина разясних, че е открит сезонът на провокаторите, насилниците и политическите печалбари и в този момент всеки работи. Но ние би трябвало да прекратим този цикъл на взаимно утежняване на връзките и да върнем позитивния дневен ред ”, сподели Османи.

С последните събития и с настояването на българския евродепутат Ангел Джамбаски да му бъде неразрешено да влиза в страната на 4 февруари - рождения ден на Гоце Делчев, поради вероятни провокации, нашето общество единствено му дава късмет на следващия ден да бъде определен за евродепутат.

„ Българското общество го отхвърли на последните избори, не позволиха партията им да влезе в българския парламент. За страдание, считам, че нашето общество преди малко обезпечи на Джамбазки още един мандат в Европейския парламент, създавайки политическа звезда от цялостен маргинал в българското политическо общество, акцентира външният министър Буяр Османи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР