Външният министър на Мадагаскар Ричард Рандриамандрато беше уволнен с президентски

...
Външният министър на Мадагаскар Ричард Рандриамандрато беше уволнен с президентски
Коментари Харесай

Уволниха външния министър на Мадагаскар, гласувал срещу руската анексия на 4 украински региона

Външният министър на Мадагаскар Ричард Рандриамандрато беше уволнен с президентски декрет , откакто гласоподава в поддръжка на резолюцията на Общото заседание на Организация на обединените нации, осъждаща " противозаконната " съветска анексия на четири района на Източна Украйна, оповестява Ройтерс.

Министърът на националната защита в лицето на военачалник Ричард Ракотонирина е виновен за обезпечаването на краткотрайния министър на външните работи, се споделя в декрет, публикуван от мадагаскарското президентство. Това решение се ползва " заради неотложност " и дава отговор на " предлагането на премиера Нцай Кристиан, заяви президентството в прессъобщение.

Мадагаскарските управляващи, подписали указа, не предоставиха детайлности за аргументите за уволнението.

Говорейки пред интернационалната преса, Рандриамандрато удостовери, че е бил уволнен поради осъждането на анексирането на части от Украйна от Русия на. Той заемаше министерския пост близо седем месеца, откакто беше министър на финансите и бюджета сред 2019 година и 2021 година

За разлика от него мадагаскарските управляващи постоянно са изразявали позицията на Мадагаскар на неутралитет в спора сред Украйна и Русия . Мадагаскар беше измежду африканските страни, които не поддържаха резолюцията на Съединени американски щати, осъждаща нахлуването на Русия в Украйна.

Припомняме, че през септември Русия провежда в Украйна за присъединяцането им към Руската федерация. Н присъединението към Русия. Международната общественост осъди остро този ход на Москва и съобщи, че, защото референдумите са фиктивни. Русия от своя страна пък разгласи, че е подготвена, в това число и анексираните райони, с всички вероятни средства. за анексията при започване на октомври.
 Общото заседание на Организация на обединените нации не поддържа Русия за референдумите и анексията
Общото заседание на Организация на обединените нации не поддържа Русия за референдумите и анексията

За скрито гласоподаване на резолюцията за референдумите в Донецката и Луганската национални републики, Запорожката и Херсонската области
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР