Външният министър Екатерина Захариева разговаря днес в Брюксел с тайландския

...
Външният министър Екатерина Захариева разговаря днес в Брюксел с тайландския
Коментари Харесай

Обсъждат откриване на директна самолетна линия до Тайланд

Външният министър Екатерина Захариева беседва през днешния ден в Брюксел с тайландския си сътрудник Дон Прамудвинай. Срещата - първа на равнище външни министри на двете страни от 2012 година - се състоя в подтекста на министерската среща Европейски Съюз - АСЕАН, която се организира през днешния ден в белгийската столица. От 1 януари 2019 година Кралство Тайланд пое председателството на АСЕАН.

Захариева и Прамудвинай разискаха необятен кръг от двустранни въпроси и тематики от интернационалния дневен ред. Двамата първи дипломати се сплотиха към мнението, че ще работят за задълбочаване на двустранните контакти сред България и Тайланд, които се основават на обичайно другарство сред двата народа. Първа съответна стъпка в тази посока ще бъде провеждането на политически съвещания сред външните министерства. Екатерина Захариева показа сферите, в които е допустимо съдействие сред бизнеса от двете страни, измежду които високите технологии, а министър Прамудвинай посочи, че за спомагателното увеличение на българските туристи в неговата страна би асъдействало и възможното разкриване на директна самолетна линия.

Активизирането на политическия разговор би трябвало да даде тласък на бизнеса в двете страни да употребява към момента неосъществения капацитет за икономическо съдействие. Със своето стратегическо състояние в сърцето на Балканския полуостров България е естествена връзка сред Европа и Азия. Отлични благоприятни условия за съдействие съществуват и в областта на туризма, който е един от най-динамично разрастващите се браншове в България. Предвид огромния брой български туристи, които годишно посещават Тайланд, двамата министри разискаха и опцията да бъде обновена активността на закритото преди 8 години българско посолство в Банкок.

Паралелно с развиването на двустранните връзки сме подготвени да допринесем и за развиването на съдействието сред Европейски Съюз и Тайланд, акцентира министър Захариева. Оценяваме напъните за осъществяване на парламентарни избори в Тайланд напролет, които ще бъдат значима стъпка за гарантирането на непоклатимост и разцвет на страната.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР