Външният министър Дмитро Кулеба заяви, че е в София, за

...
Външният министър Дмитро Кулеба заяви, че е в София, за
Коментари Харесай

Кулеба: Дайте оръжия, а не каски и жилетки, с които да умрем защитени

Външният министър Дмитро Кулеба съобщи, че е в София, с цел да получи явен отговор на настояванията, които има Украйна. Той чака да получи отговорите през днешния ден от държавното управление ни.

" Надявам се българското държавно управление да вземе вярно, рационално решение ", сподели той.

Но в случай че ви тормозя доста с наличието си, не се тормозете скоро ще напусна. По време на война с изключение на жилетка и шлем, би трябвало да имаш оръжие, с което да се отбраняваш, а от ваша позиция вие желаете да умрем предпазени ", разяснява той в Народното събрание, където беше открита галерия " Стоп на експанзията на Русия против Украйна ".

" В навечерието на Великден бих желал да кажа и няколко думи за братството. Как може да се смятате за братя с убийци? Как може да вярвате, че някой, който убива и унищожава по време на Страстната седмица, е ваш брат”, попита той политиците ни поради изказванията, че българите и руснаците са приятелски нации.

" Чух няколко довода за какво България не трябва да оказва военна помощ на Украйна. Първият от тях беше, че би трябвало да се пази мира в България, а вторият, че България и Русия са приятелски нации. Отговорът ми е, че с цел да помогнете на мира, би трябвало да помогнете на Украйна”, акцентира Кулеба.

" Разбирам, че българското държавно управление има усложнения да ни даде явен отговор за това каква помощ може да ни окаже, само че всеки ден, в който ни се отхвърля военна помощ, от ден на ден украински жители и военни умират. Затова приканвам политиците да помислят за това. Има хора на терен, които умират, до момента в който траят полемиките за това и се търсят причини против обезпечаването на сходна помощ ", уточни Кулеба.

Според него тези, които желаят да оказват помощ на Украйна, постоянно ще намерят метод за това.

" Много е значимо в такива комплицирани моменти да сме на вярната страна в история, на страната на истината. През последните два месеца хората видяха, че Украйна устоя и продължава да се бори, когато подкрепяте Украйна подкрепяте истината, а в случай че подкрепяте Русия и запазвате неутралитет, сте на неверната страна на историята ", разяснява министърът.

" Не може да си визиите какъв брой пъти съм чувал всевъзможни извинения и рационални причини по какъв начин някой не може да помогне на Украйна. Проблемът е, че те не са откровени. Тези, които желаят да оказват помощ, постоянно ще намерят метод за това. Тези, които споделят, че пазят цели и правила, би трябвало в този момент да застанат за Украйна. Всеки, който откри причина или мотив да не вземе сходно решение, работи в интерес на експанзията ", сподели той.

Според него най-хубавият метод да спрем войната е да бъде подкрепена Украйна.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР