Външните министри от ЕС са единодушни, че оставаме в готовност

...
Външните министри от ЕС са единодушни, че оставаме в готовност
Коментари Харесай

ЕС: Готови сме за налагане на още санкции срещу Русия при необходимост

Външните министри от Европейски Съюз са единомислещи, че оставаме в подготвеност за налагане на още наказания против Русия, в случай че ситуацията го изисква, съобщи през днешния ден представител на Европейската комисия.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3022
Всички благоприятни условия остават открити, с цел да спрем съветския президент Владимир Путин да прави тази брутална експанзия против украинския народ, добави той. ЕС е обединен в оценката, че е належащо да завърши с доставките на енергоносители от Русия. Обсъжда се по какъв начин това да стане, само че е общо мнението, че би трябвало да стане допустимо най-скоро, уточни представителят.

Крайната цел е да се пресечен опциите Путин да продължи да финансира избиването на цивилни украинци и разрушаването на украински селища, разясни той.

По неговите думи за използването на глобите на Европейски Съюз от обособените страни са нужни от няколко дни до няколко седмици. Говорителят уточни, че Северна Македония и Албания напълно ползват европейските наказания, както до момента е правила и Черна гора. Сърбия към този момент реши да не вкара ограниченията напълно, само че чакаме като страна, договаряща за присъединение към Европейски Съюз, да приложи европейските решения в региона на външната политика и защитата, съобщи представителят. Той означи, че едвам в последно време управляващите в Белград са пристъпили към използване на рестриктивните мерки, подхванати от Европейски Съюз след 2014 година в тази област. Надяваме се и чакаме Сърбия последователно да приложи решенията, не става дума стопански интерес или за избор, а за морална позиция, разясни представителят.

Санкциите на Европейски Съюз се утвърждават единомислещо, само че всяка страна има право да вкара спомагателни лични ограничавания, които да ползва независимо, посочи той.

В отговор на въпрос, обвързван със възбраната на активността на някои организации в Украйна и отражението за демокрацията, представителят означи, че страната се намира във военно състояние. Това са изключителни условия, Украйна през днешния ден се бори за оцеляване. Всички ограничения, подхванати от законните украински управляващи в положение на необявена война и брутална експанзия, целят опазването на живота на жителите и оказването на отпор, добави той.

Опитът Украйна да бъде разказана като страна, където няма народна власт и където правата на жителите са лимитирани, съставлява повторение на съветската агитация и дезинформация с изказванията за държавно ръководство от нацисти, крайни националисти, с непрекъснато нарушение на човешките права. Нищо сходно не се случва в Украйна. Русия прави там военни закононарушения, като лишава всички цивилен права и свободи, уточни представителят.

Той посочи, че Европейска комисия ще работи допустимо най-бързо, с цел да изготви поисканата оценка дали Украйна е подготвена за начало на договаряния за присъединение към Европейски Съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР