Външните министри на страните от Г-7 заявиха днес, че ще

...
Външните министри на страните от Г-7 заявиха днес, че ще
Коментари Харесай

Г-7 заплаши Москва с тежки последици, ако използва ядрено оръжие

Външните министри на страните от Г-7 обявиха през днешния ден, че ще има съществени последствия, в случай че Русия употребява нуклеарни, химически или биологични оръжия, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Безотговорната нуклеарна изразителност на Русия е неприемлива ", споделиха министрите в взаимно изказване, като още веднъж приканиха Москва да спре войната в Украйна.

" Днес ние сътворяваме координационен механизъм на Г-7, с цел да помогнем на Украйна да поправи, възвърне и отбрани своята значима енергийна и водна инфраструктура ", обявиха те в края на двудневна среща в Германия.

" Ние твърдо ще поддържаме Украйна колкото е належащо ", споделиха министрите, като прибавиха, че страните от Г-7 са се заели да оказват помощ на Украйна тази зима.

Г-7 прикани още за спокойно споразумяване на разногласията в Тайванския пролив и подсети на Китай да се въздържа от закани или от потребление на мощ.

Държавите от Групата на седемте най-богати демокрации също по този начин споделиха, че ще продължат да повдигат пред Китай въпроса за съобщаваните нарушавания на човешките права в страната, в това число в Синцзян-Уйгурския самостоятелен регион и Тибет.

Те обявиха, че ще продължат да се стремят към градивно съдействие с Китай и че няма смяна в главните им позиции за Тайван, в това число декларираната политика за един Китай.

Страните от Г-7 осъдиха активността на съветската наемническа компания " Вагнер " в Мали и на други места в Африка, където нейни бойци са упреквани в нарушавания на човешките права.

" Ужасени сме от злоупотребите и нарушаванията на човешките права по отношение на гражданско население, в това число осъществените от терористични групировки и обвързваните с Русия сили на групата " Вагнер " в Мали ", обявиха външните министри на Германия, Англия, Канада, Франция, Италия, Япония и Съединени американски щати.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР