Външните министри на страните от Г-7 излязоха днес с декларация,

...
Външните министри на страните от Г-7 излязоха днес с декларация,
Коментари Харесай

Г-7 изиска от Русия пълно изясняване на обстоятелствата около смъртта на Навални

Външните министри на страните от Г-7 излязоха през днешния ден с декларация, в която желаеха от Русия цялостно изясняване на събитията към гибелта на съветския опозиционер Алексей Навални в наказателна колония в Арктика, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.

В взаимната си декларация, обнародвана от Италия, поела ротационното председателство на групата за тази година, министрите на външните работи на Съединени американски щати, Англия, Канада, Франция, Германия, Япония и Италия показаха и безпокойството си от заплахата от наложително изселване на палестинското население от линията Газа.

" Външните министри на страните от Г-7 показват своето отвращение от гибелта на арестувания Алексей Навални, незаслужено наказан за основателни политически действия и за неговата битка с корупцията ", се споделя в взаимната декларация.

" Те (министрите) приканиха за незабавни дейности за излаз от пагубната филантропична рецесия в Газа, по-специално във връзка с бедстващите 1,5 милиона палестинци в град Рафах, и показаха дълбокото си безпокойствие от възможните опустошителни последици за локалното цивилно население от продължаването на пълномащабното настъпление на Израел в региона ", се споделя още в изказването.

Външните министри на групата от седем международни сили се срещнаха през днешния ден в границите на интернационалната конференция по сигурността в немския град Мюнхен.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР