Външните министри на Г-7 да предложат как да бъдат изградени

...
Външните министри на Г-7 да предложат как да бъдат изградени
Коментари Харесай

МВнР: Г-7 трябва да работи за конструктивни и стабилни отношения с Китай, а не да възпрепятства развитието му

Външните министри на Г-7 да предложат по какъв начин да бъдат построени градивни и постоянни връзки с Китай, а не да попречват икономическия напредък и развиването на страната, прикани на днешната си конференция представителят на Външно министерство Уан Уънбин във връзка изказването от неотдавнашната среща на първите дипломати на Г-7, в което те показват опасения във връзка с Китай.

„ Надявам се, страните от Г-7 да приложат на процедура заявките си и насърчат устойчивото развиване на двустранните връзки с Китай въз основа на взаимно почитание, тъждество и взаимна изгода “, акцентира той.

Той уточни, че Пекин отхвърля изрично „ безпочвените обвинявания от Г-7 по отношение на изкривяването на международната стопанска система от страна на Китай и икономическата насила, в това число налагането на наказания на над 10 000 компании и физически лица и потреблението на държавната власт за оказване на напън върху китайски компании.

„ Ние ще се противопоставим твърдо на безоснователните дейности на Г-7 за нарушение на китайския суверенитет и интервенция във вътрешните ни работи “, добави той.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР