Външните министри на Франция, Египет и Йордания призоваха за незабавно

...
Външните министри на Франция, Египет и Йордания призоваха за незабавно
Коментари Харесай

Франция, Йордания и Египет призоваха за незабавно прекратяване на огъня в Газа

В ъншните министри на Франция, Египет и Йордания приканиха за " неотложно и непрекъснато преустановяване на огъня " в Газа и за освобождение на всички израелски заложници , държани от " Хамас ", съобщи Франс прес.

На взаимна конференция в Кайро ръководителят на френската дипломация Стефан Сежурне съобщи, че " през идващите седмици " неговото държавно управление ще показа на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации проекторезолюция, която ще предложи " политическо " решение на израелско-палестинския спор. " За да намерим трайно решение на тази рецесия, се нуждаем от политическо решение, а ние знаем какво е то: решението с две страни. Това е единственото решение, което може да подсигурява мир и сигурност както за израелците, по този начин и за палестинците ", акцентира той.

Това " решение ", препоръчвано от интернационалната общественост, е отхвърляно от държавното управление на израелския министър председател Бенямин Нетаняху, напомня Агенция Франс Прес.

В понеделник Съветът за сигурност одобри резолюция, в която приканва за " неотложно преустановяване на огъня " в разкъсваната от война линия Газа. По последни данни на Министерството на здравеопазването на ислямисткото придвижване " Хамас " броят на починалите е достигнал през днешния ден 32 705 души, по-голямата част от които са дами и деца. Войната беше провокирана от невижданото нахлуване на " Хамас " против Израел на 7 октомври, вследствие на което починаха към 1160 израелци, множеството от които цивилни, съгласно броене на Агенция Франс Прес, учредено на публични израелски данни.

В четвъртък Международният съд подреди на Израел да подсигурява, че незабавната филантропична помощ ще доближи до цивилното население в Газа, като уточни, че " гладът е настъпил " след повече от пет месеца на сражения.

Но " интернационалното право към този момент няма никакво влияние на място, когато става въпрос за Израел ", оплака се йорданският външен министър Айман Сафади на конференция в Кайро.

" Истинската покруса е неспособността на интернационалната общественост да предотврати " филантропичната злополука, добави той.

По-рано египетската телевизия " Ал Кахера " заяви, че договарянията за помирение сред Израел и " Хамас " ще бъдат възобновени на следващия ден в Кайро, като се базира на източник от службите за сигурност, отбелязва Ройтерс.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР