Външните министри на Европейския съюз заявиха в понеделник, че Турция

...
Външните министри на Европейския съюз заявиха в понеделник, че Турция
Коментари Харесай

ЕС: Действията на Турция влошават газовия спор преди срещата на върха

Външните министри на Европейския съюз обявиха в понеделник, че Турция не е съумяла да помогне за разрешаването на разногласието за природния газ в. Те са решили да оставят решението за ответни наказания за срещата на върха на Европейски Съюз в четвъртък, написа „ Катимерини “.
27-те министри, на които беше предоставено да създадат оценка на основанията за стопански наказания против Анкара, установяваха, че е съдействала за утежняване на напрежението от октомври, когато водачите на Европейски Съюз насочиха опасност за налагане на наказателни ограничения през декември.
" За злощастие, не сме забелязали огромен прогрес или усъвършенстване от последния Европейски съвет ", означи пред кореспонденти ръководителят на Европейския съвет. Той напомни срещата на върха на 1-2 октомври, когато водачите на Европейски Съюз дадоха време на Анкара да откри дипломатическо решение.
„ Не виждаме коренна смяна в държанието на Турция. Напротив, в някои аспекти обстановката се е влошила ”, сподели Борел, който председателстваше срещата.
 Ердоган: Надявам се Франция скоро да се отърве от Макрон Ердоган: Надявам се Франция скоро да се отърве от Макрон
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган в петък дефинира френския си сътрудник Еманюел Макрон като " проблем " и съобщи, че се надява Фран...
Според страните от Европейски Съюз, Турция като член на и претендент за участие в Евросъюза, към този момент не е благонадежден сътрудник. В поддръжка на това изказване са показани изследванията на Турция в оспорваните води, решението за отваряне на част от в Северен Кипър и неотдавнашните пререкания с Германия поради оръжейното ембарго на Организация на обединените нации по отношение на Либия.
Турският президент съобщи, че страната му няма да се „ подчини на закани и изнудване “, само че повтори апела си за договаряния по противоречивите искания върху континенталния шелф и правата върху евентуалните енергийни запаси.
В собствен пост в Туитър гръцкият външен министър Никос Дендиас написа, че „ позицията на Турция е предизвикателство за Съюза като цяло “. Той се опита да опровергае мненията на турския си сътрудник, че Гърция и Кипър манипулират Европейски Съюз, с цел да работят против Турция. Напрежението се изостри през август, когато Турция изпрати действия във води, за които Гърция претендира, че попадат в нейна територия.
Германия, която сега ръководи Съвета на Европейски Съюз, държи ключа по въпроса за удължаването на глобите. Външният министър Хайко Маас съобщи, че решение ще бъде взето по време на срещата на върха.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР